Digi24: Școlile de meserii este pe val din nou

Digi24: Școlile de meserii este pe val din nou

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

Munca în TELEVIZIUNE sau RADIO e grea, presupune un efort mare de concentrare și o mare responsabilitate pentru ca astfel de derapaje să nu apăra pe ecranele noastre acasă. Până la urmă acestea reprezintă mijloace de informare, iar informația trebuie să fie una clară, concisă, adevărată, fără greșeli de scriere/exprimare și cât mai ușor de înțeles.

Cei selectați, care se ocupă de acuratețea informațiilor prezentate, ar trebui să acorde mai multă atenție. Inteligența telespectatorului trebuie să fie respectată, mai ales dacă te consideri un post important în această industrie.

Fie că ești om de televiziune, om de radio, voice-over, public speaker sau orice altă meserie care implică vorbirea și comunicarea, acest lucru implică stăpânirea noțiunilor elementare de gramatică. O reclamă greșită din punct de vedere gramatical este și din vina voice-overului, o știre greșită este și din vina jurnalistului, o burtieră greșită este și din vina echipei din spatele unei camere de televiziune etc. Așadar, a pune preț pe acuratețea informației transmise este la fel de important cu a vorbi/a scrie corect.

Acordul se face cu subiectul (în cazul de față „școlile”). Deci corect ar fi fost:

  •  Școlile de meserii SUNT din nou pe val

sursa foto: dexonline – Facebook

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

 

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *