Digi24: „Cum arăta viitorul…”

Digi24: „Cum arăta viitorul…”

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

Avem nevoie să fim informați, așadar avem nevoie de știri. Dar trebuie să mai facem o precizare: avem nevoie de știri adevărate, coerente și scrise corect din punct de vedere gramatical. Așa cum citim miile de statusuri de pe rețelele sociale, de multe ori accesăm articole, știri, publicații.

Astăzi vorbim despre timpurile verbele și despre cum trebuie să le folosim corect:

Termenul „timp” desemnează în primul rând o categorie gramaticală a verbului. Cu calificativele „prezent”, „trecut” și „viitor”, acesta denumește valorile temporale de bază exprimate de verb. Se poate referi și la diversele paradigme sau forme temporale care nuanțează valorile de bază, de exemplu „timpul imperfect”, „timpul viitor anterior” etc.

În știrea din titlu remarcăm folosirea timpului trecut în contextul „viitor”. Este doar o greșeală de scriere sau pur și simplu nu se cunosc regulile gramaticale de bază?

Așadar, când vom vorbi despre VIITOR, inevitabil vom folosi viitorul, în unele cazuri timpul PREZENT, nicidecum timpul TRECUT. Burtiera trebuia să arate astfel: „Cum va arăta viitorul…” sau „Cum arată viitorul…”.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *