Digi 24: două greșeli într-un singur titlu

Digi 24: două greșeli într-un singur titlu

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

Avem nevoie să fim informați, așadar avem nevoie de știri. Dar trebuie să mai facem o precizare: avem nevoie de știri adevărate, coerente și scrise corect din punct de vedere gramatical. Așa cum citim miile de statusuri de pe rețelele sociale, de multe ori accesăm articole, știri, publicații.

Astăzi vorbim despre cum poți face 2 greșeli într-un singur titlu:

Indiferent despre ce tip de greșeli vorbim, nu avem voie să le comitem, mai ales când suntem fie un post de televiziune, fie un site important de știri, fie o sursă importantă de informație pentru public.

Dacă nu există greșeli gramaticale, există cele de tehnoredactare și putem vorbi de NEGLIJENȚĂ deoarece este inadmisibil să nu verifici o știre, un titlu, un paragraf înainte de publicare. În cazul de față vorbim despre scrierea greșită a cuvântului „recupereze” (recipereze) și unirea celor două cuvinte „averea” și „pierdută”, fără a folosi spațiul.

Toate aceste greșeli induc ideea de dilentantism, publicul își va pierde încrederea și se va îndrepta către alte surse de informație.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *