De unde vine numele cartierului DĂMĂROAIA din București?

De unde vine numele cartierului DĂMĂROAIA din București?

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

Dămăroaia este un cartier situat în sectorul 1 în partea de Nord a Bucureștiului. Acesta este situat la capătul liniei autobuzului 331 și al tramvaiului 24. Este învecinat cu zona cartierului Pajura în zona de Sud. Dar de unde vine numele de DĂMĂROAIA? Se pare că denumirea provine de la boieroaica Maria Damaris. În această zonă, după 1918, au fost împroprietăriți veteranii din primul război mondial. 

Pe teritoriul actualului cartier a existat moșia care a aparținut boieroaicei Maria Damaris. Aceasta a fost soția vornicului Damaris ale cărui case se aflau pe Podul Mogoșoaiei (Calea Victoriei de astăzi). De ce „Podul Mogoșoaiei”? Ei bine, drumul era pavat cu trunchiuri de copaci, mult mai târziu a fost pavat cu piatră cubică. Podul făcea legătura dintre Mogoșoaia și palatul domnesc de lângă Curtea Veche.

Într-una din casele vândute de văduva vornicului, frații Anton și Vasile Capșa au deschis, în 1852, prima lor cofetărie numită „La doi frați”.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

 

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

Foto: playtech.ro


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *