De unde vine expresia A SE BATE CU MORILE DE VÂNT?

De unde vine expresia A SE BATE CU MORILE DE VÂNT?

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

Expresia înseamnă „a întreprinde acțiuni inutile, ridicole; a lupta cu dușmani ireali, cu himere”. Acum că am stabilit sensul acestei expresii, să vedem de unde și până unde s-a ajuns la „mori de vânt”. Ne întoarcem cu 400 de ani în urmă, când Miguel de Cervantes își publica creația „Don Quijote de la Mancha”, una dintre capodoperele literaturii universale.

Cea mai cunoscută parte din roman este lupta cu morile de vânt. Don Quijote, personajul principal, le confundă cu nişte uriaşi și consideră că este cel mai bun moment pentru a-și etala abilitățile de luptător. Uriașii plini de cruzime nu erau decât niște mori de vânt. El se lupta de fapt cu himerele.

De atunci, „a te bate cu morile de vânt” înseamnă „a te lupta cu năluci, cu himere”. Expresia li se aplică celor care se luptă cu un dușman imposibil de cucerit.

 

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *