De ce este importantă deplasarea pe scenă într-un discurs?

De ce este importantă deplasarea pe scenă într-un discurs?

De ce? Mișcarea, deplasarea pe scenă este o modalitate excelentă de a arăta publicului că ești încrezător în ceea ce spui și de a include pe toată lumea în conversație. A controla spațiul din jurul tău arată autoritate, te face puternic și, la urma urmei, atunci când ești la pupitru și îți prezinți discursul, tu ești liderul.

Cum ne ajută gesturile mâinilor într-un discurs

Când ai un limbaj corporal încrezător, vei fi mai dinamic și mai interesant de ascultat, iar publicul tău nu numai că va fi mai implicat, dar va avea și mai multă încredere în tine și în mesajul tău. A sta doar pe un scaun sau doar la masă în fața publicului poate deveni plictisitor la un moment dat, indiferent cât de surprinzătoare e informația furnizată.

 

Nu te plimba pe scenă la fiecare 30 de secunde – acest lucru distrage atenția publicului. Aici funcționează principiul „și prea multă mișcare strică”. Așteaptă cel puțin 3 minute înainte de a te muta în altă zonă a scenei.

Planifică-ți mișcarea pe scenă cu o schimbare a subiectului – acesta este o modalitate excelentă de a marca fizic tranziția.

Îndreaptă-te spre public atunci când pui întrebări sau spui un punct de vedere important.

Când mergi într-o altă parte a scenei, încearcă să nu te întorci cu spatele la public deoarece acest lucru îi deconectează și poate părea nepoliticos.

Evită să te legeni sau să bați din picior – fie mergi în altă zonă a scenei, fie nu te miști deloc.

Și foarte important, atunci când spui informații cheie, lucruri care sunt extrem de importante și fiecare membru din public ar trebui să audă, nu spune acele informații în timp ce te miști. Poate fi ceva de o importanță maximă, poate fi ceva dramatic, poate fi un număr de reținut etc. Orice ar fi nu da informația din mers.

 

Citește și:

EXPRESIILE FACIALE

 

VINO LA CURS

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.
La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.
Cursul este unul intensiv și este compus din 80% practică și 20% teorie.

 

🗣 Pentru mai multe articole din această categorie accesează:

PUBLIC SPEAKING


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *