Public speaking: expresiile faciale

Public speaking: expresiile faciale

🗣 Pentru mai multe articole din această categorie accesează:

PUBLIC SPEAKING

 

Toți oamenii se uită la chipul celui din fața sa pentru a evalua starea emoțională a acestuia în funcție de ce spune expresia. Sunt prezenți și interesați din punct de vedere emoțional sau lipsiți de expresie și lipsiți de pasiune?
Fața noastră este remarcabil de comunicativă, capabilă să transmită multe emoții fără a rosti un singur cuvânt. Expresiile faciale de fericire, tristețe, furie, frică, uimite, dezgust nu țin de rasă, religie, culoarea pielii etc. Sunt la fel peste tot, oriunde te-ai afla pe acest pământ îți poți da seama când o persoană e fericită.
Când ții un discurs în fața unei audiențe, va trebui să te gândești dacă expresiile tale faciale transmit ascultătorilor mesajul dorit.
De exemplu, încearcă să zâmbești, „pune-ți” pe față un zâmbet larg și spune „Sunt supărat!”, cu cea mai gravă voce posibilă. Pe lângă faptul că te vei simți puțin ciudat când faci exercițiul, tocmai ți-ai dovedit că expresia feței tale contrazice ceea ce ai spus. Zâmbetul tău a împiedicat ca ceea ce ai spus să ai vreun impact și este aproape imposibil să transmiți emoția „supărare/furie” atunci când zâmbești – încearcă la fel cu „Sunt fericit!”, cu gura închisă și încruntat.
Expresiile faciale se potrivesc de obicei cu ceea ce spunem atunci când avem o conversație. Cu toate acestea, pentru mulți, odată în lumina reflectoarelor, toată expresia spontană zboară pe fereastră. Pe măsură ce încep să vorbească, disconfortul devine evident în expresiile feței. Acest lucru poate duce la interpretarea greșită de către ascultători a mesajului vorbitorului.

Iată câteva dintre motivele pentru care expresiile tale faciale ar putea face publicul să fie confuz sau nedumerit:

🗣 Tensiune: provoacă expresii faciale greșite

Începătorii spun adesea: „Este minunat să mă aflu aici”, dar ei o spun cu dinții scrâșniți. Nervozitatea lor a ieșit la suprafață și li se arată pe față.
Expresiile faciale, mișcările, gesturile și cuvintele tale trebuie să corespundă cu ceea ce spui. De exemplu, dacă vorbești despre cât de fericit te simți, atunci expresia facială potrivită ar trebui să conțină măcar un zâmbet. În egală măsură, dacă vorbești despre un moment dureros, atunci discursul tău trebuie să aibă expresii faciale potrivite.

 

🗣 Îndoială: arată faptul că nu crezi în mesajul tău

Dacă nu crezi în ceea ce spui vei transmite acest lucru în discursul tău. Dacă ascultătorii tăi văd vreo incertitudine pe fața ta cu privire la mesajul tău, atunci îți pierzi credibilitatea și nu pari sincer. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci sunt șanse să nu-i câștigi încrederea publicului.
Este foarte greu să-ți potrivești vocea cu corpul și să trimiți un mesaj consistent atunci când mesajul nu vine din inima ta. Există o singură modalitate de a evita acest lucru, asigură-te că vine din inimă ceea ce spui, iar acest lucru va apărea și pe fața ta pe măsură ce discursul devine animat de pasiunea pe care o simți.

 

🗣 Chinuiala: lupta pentru perfecțiune

Orice discurs, chiar și unul de zece minute, implică nevoia de a ajusta ceea ce spui. Cu atât multe de reținut – conținut, limbajul corpului și tonul vocii – este ușor să uiți să zâmbești și să te conectezi cu ascultătorii tăi. Încearcă să nu te străduiești prea mult, publicul tău nu știe ce vrei să spui, așa că respiră adânc înainte de a ține discursul și relaxează-te, bucură-te de ceea ce spui.
Încearcă să te filmezi atunci când repeți discursul. Poți încerca câteva fraze și în fața unei oglinzi și să experimentezi expresiile faciale pentru a vedea dacă se potrivesc cu ceea ce spui. Expresiile tale faciale spun o poveste, așa că experimentează și distrează-te făcând-o!

VINO LA CURS

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.
La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.
Cursul este unul intensiv și este compus din 80% practică și 20% teorie.

 

🗣 Pentru mai multe articole din această categorie accesează:

PUBLIC SPEAKING


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *