Dăncilă, două greșeli/propoziție: „Cei 58 de km va duce la deconcesionarea traficului”

Dăncilă, două greșeli/propoziție: „Cei 58 de km va duce la deconcesionarea traficului”

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a făcut astăzi, la Craiova, o declarație plină de greșeli vorbind despre câştigătorii lucrărilor de proiectare şi execuţie a primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova-Piteşti.

 

Pentru dumneavoastră e important să demarăm acest proiect, iar cei 58 de kilometri aferenți tronsoanelor 1 si 2 sunt convinsă că va duce  la deconcesionarea … la … mult așteptată a traficului în localitățile Balş şi Slatina. Vorbea dna. ministru Olguța Vasilescu de o perioadă mare de timp, 40-45 de minute pentru a traversa Balşul. Sunt convinsă că acest drum expres în regim de autostradă va rezolva acest aspect, ca și multe alte aspecte legate de traficul din această regiune”, a spus Dăncilă.

Se pare că declarația este nelipsită de un dezacord și de un cuvânt inexistent.

  • „cei 58 de kilometri vor duce” – varianta corectă (deoarece se face acordul cu substantivul „kilometri” care este la plural)
  • „deconcesionare” este un cuvânt inexistent în limba română. Varianta corectă care trebuia folosită este „descongestionare” care vine, conform DEX, de la DESCONGESTIONÁ, descongestionez, vb. I. Tranz. A elibera un organ de un aflux de sânge; a face să dispară congestia; A elibera o regiune sau o localitate de un surplus de populație; a face ca o cale de comunicație să nu mai fie aglomerată.

 

Citește și: „V. Dăncilă: O femeie jandarm a fost bătută cu bestialitate de protestanți

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *