V. Dăncilă: O femeie jandarm a fost bătută cu bestialitate de protestanți

V. Dăncilă: O femeie jandarm a fost bătută cu bestialitate de protestanți

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă, astăzi, în timpul discuțiilor cu europarlamentarii din grupul Socialiștilor și Democraților. Aceasta a spus „protestanți” în loc de „protestatari”.

 

Cei care au agresat jandarmii, nu ştiu dacă în vreo ţară europeană o femeie jandarm poate fi bătută cu atâta bestialitate de către protestanţi”, a spus Dăncilă.

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmerița a fost «bătută cu bestialitate de protestanți». Sper că traducătorii au înțeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm într-un conflict religios”, a scris eurodeputatul Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

 

Este destul de grav faptul că nu poate face diferența dintre un protestatar și un protestant. Ca să facem lucrurile mai clare, iată definițiile celor doi termeni:

PROTESTÁNT, -Ă, protestanți, -te, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Adept al protestantismului; reformat. 2. Adj. Care ține de protestantism, de biserica Protestantă, privitor la protestantism. – Din fr. protestant.

PROTESTATÁR, -Ă, protestatari, -e, adj. Care indică sau conține un protest; de protest. (Adesea substantivat) Care protestează într-o împrejurare oarecare, care aderă la o acțiune de protest, persoană care participă la o acțiune de protest. – Din fr. protestataire.

 

Citește și: Imigrant vs. Emigrant

 

 

 

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *