Cum se numesc locuitorii din Monaco?

Cum se numesc locuitorii din Monaco?

Te-ai întrebat vreodată cum se numesc locuitorii Principatului Monaco? Spre deosebire de alte țări, unde nu există dubii cu privire la utilizarea terminațiilor „ezi” (englezi, francezi) sau „ieni” (italieni, norvegieni, australieni), când vorbim despre micuțul teritoriu din sudul Franței lucrurile stau puțin diferit.

De altfel, Monaco, în sine, reprezintă ceva atipic în Europa și în lume.

Monaco, oficial Principatul Monaco, este un oraș-stat suveran, situat pe Riviera Franceză. Se învecinează cu Franța pe trei laturi, în timp ce cealaltă parte are ieșire la Marea Mediterană.

Are o suprafață de doar 2,02 km² și este a doua cea mai mică și cea mai dens populată țară din lume. Denumirea vine din limba greacă

Limba oficială este franceza, dar sunt folosite și engleza, italiana și dialectul MONEGASC.

 

Locuitorii din Monaco se numesc MONEGASCI

 

Plecând de la dialectul „monegasc”, vorbit de oamenii născuți în Monaco, aflăm și care este denumirea locuitorilor din Principat.

Aceștia se numesc „monegasci” sau „monegasc”, cum e forma de singular.

Explicația din DEX:

MONEGÁSC, -Ă, monegasci, -sce, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația principatului Monaco sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține principatului Monaco sau monegascilor (1), privitor la acest principat sau la monegasci – Din fr. monégasque, it. monegasco.

Și locuitorii oraşului Monte-Carlo se numesc tot „monegasci”, la fel ca locuitorii din Monaco, fiindcă Monte-Carlo este principala zonă rezidențială din Principat.

 

Citește și: Cum se numesc locuitorii din Madagascar?

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *