Cum se accentuează corect numele stilului Art Déco?

Cum se accentuează corect numele stilului Art Déco?

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

Gramatica ne ajută atât în scriere, cât și în vorbire. Este foarte important să știm regulile de scriere și de pronunție și să nu avem dubii atunci când vine vorba să le punem în aplicare.

Astăzi vorbim despre care este varianta corectă de accentuare: Art Déco sau Art Decó?

Art Déco reprezintă un stil de arte vizuale, arhitectură și design care a apărut pentru prima dată în Franța în anii 1910 (chiar înainte de Primul Război Mondial). Se pare că termenul este prescurtarea pentru termenul francez Arts Décoratifs (uneori putem întâlni doar denumirea de Déco). Stilul Art Déco a influențat designul clădirilor, mobilei, bijuteriilor, modei, mașinilor, cinematografelor, trenurilor, pacheboturilor și al obiectelor de zi cu zi de la aparatele radio până la aspiratoare.

Dar, dacă tot vorbim despre stil, cine vorbește și pronunță corect cu siguranță este o persoană stilată. Poate unii nu folosesc frecvent acest termen, dar când avem de-a face cu el auzim două tipuri de accentuare: Art Déco (cu accentul pe e) și Art Déco (cu accentul pe o).

Care este varianta corectă de accentuare? Art Déco sau Art Decó?

✅ Conform DOOM varianta corectă este:   Art Decó 

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

 

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

sursa foto: Pexels

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *