Cum să devii un vorbitor de succes

Cum să devii un vorbitor de succes

Nu poți fi un vorbitor excelent fără un discurs pe măsură. Așadar, iată câțiva pași pe care să-i urmezi pentru a atinge succesul în ceea ce privește conceptul de public speaking.

Cunoaște-ți publicul

Indiferent dacă te adresezi unui grup de cinci sau o mie de oameni, dacă nu-ți cunoști publicul, nu vei putea transmite mesajul pe care intenționai să-l transmiți mai departe. Nu presupune că publicul este ca tine. Ar putea exista diferențe culturale, sociale și lacune în ceea ce privește anumite cunoștințe despre anumite subiecte.

De ce ar trebui să te asculte? Sunt informațiile tale utile pentru ei? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care ar trebui să poți răspunde pentru o mai bună conectivitate cu publicul tău.

 

Pregătește-te în consecință

Cercetează-ți temeinic subiectul, deoarece îți crește încrederea și te va pregăti în cazul întrebărilor neplăcute. În timp ce creezi conținutul, asigură-te că există un flux logic de la o idee la alta.

Folosește un limbaj simplu pentru a-ți transmite gândurile: folosind cuvinte sau expresii necunoscute vei distrage atenția publicului. Include elemente precum poveștile personale cu care publicul să poată empatiza sau umor. În timp ce umorul poate fi util, este o sabie cu două tăișuri, deoarece ar putea fi perceput diferit. Cel mai sigur pariu este să direcționezi umorul către tine și nu către public. Dacă vrei să știi mai multe despre cum să folosești UMORUL în prezentările tale și despre cât de mult bine sau rău poate face acesta, apasă AICI.

 

Exersează ori de câte ori este necesar

Felul cum începi și îți închei prezentarea are cel mai semnificativ impact asupra audienței. Primele 30 de secunde sunt cruciale. Cronometrează-te și exersează pentru a te asigură că totul merge așa cum ai plănuit. Ar trebui să fie suficient de lungă prezentarea pentru a satisface motivul pentru care publicul te ascultă și suficient de scurtă pentru a fi în limitele atenției audienței. Asigură-te că ajungi cu cel puțin 30 de minute înainte de eveniment și vezi locul în care vei vorbi. Fii autentic și vorbește din inimă, cu pasiune.

 

Interacționează cu publicul

La început, va fi o provocare să interacționezi cu publicul tău, dar trebuie să-i atragi și să-i convingi să meargă în această călătorie cu tine. Simte reacțiile audienței și ajustează-ți discursul în consecință.

 

Limbajul trupului

Limbajul corpului și expresiile faciale ar trebui să fie în concordanță cu mesajul tău. Planifică-ți mișcarea scenică în funcție de fluxul scenariului.

 

Ascunde-ți emoțiile negative

Toată lumea este emoționată, dar să înveți să-ți ascunzi teama de a vorbi te va trece la următorul nivel, de la începător la vorbitor competent. Identifică gesturile negative și îndepărtează-le în mod conștient.

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Mihai Crăciun (Radio Gold FM) îți arată calea către arta vorbirii în public.

Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

foto: Pexels

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *