Cum este corect: canoist sau canotor?

Cum este corect: canoist sau canotor?

Gramatica ne ajută atât în scriere, cât și în vorbire. Este foarte important să știm regulile de scriere și de pronunție și să nu avem dubii atunci când vine vorba să le punem în aplicare. Astăzi vorbim despre care este varianta corectă: „canoist” sau „canotor”?

Conform DOOM2, varianta corectă este:

Așadar, ambele variante sunt corecte. Nici nu mai e loc de cuvinte când vine vorba despre Ivan Patzaichin. Acesta ne-a părăsit, însă nu fără a lăsa în urmă o poveste minunată. Este și va rămâne o legendă.

 

I se mai spunea „campionul cu pagaia ruptă” deoarece la Jocurile Olimpice de la Munchen, în 1972,  lui Ivan Patzaichin i s-a rupt pagaia la numai câțiva metri după start. A fost descalificat inițial, dar primit ulterior în recalificări, după ccontestație. Ivan Patzaichin nu numai că s-a calificat în finală, dar a câștigat și aurul.

 

 

Nu a plecat fără să ne dea o lecție: orice vis poate deveni realitate. A fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint.

„Totdeauna am fost mândru că sunt român şi bucuros să reprezint România. Întotdeauna am dorit să câştig, deşi foarte puţină lume ştie că nu uşor se câştigă şi foarte puţină lume ştie că nu am început aproape nimic cu dreptul, de fiecare dată trebuia să mi se întâmple ceva, şi trebuia să reiau lupta, să lupt din nou să realizez ceea ce mi-am propus„, a declarat în 2019.

 

MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria: CUM E CORECT?


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *