Copilul tău vorbește prea mult? Nu te teme, studiile spun că oamenii care vorbesc mult tind să fie percepuți ca lideri

Copilul tău vorbește prea mult? Nu te teme, studiile spun că oamenii care vorbesc mult tind să fie percepuți ca lideri

Foarte mulți părinți ajung să fie agasați de faptul că micuții lor vorbesc prea mult sau pun șiruri parcă interminabile de întrebări. Acesta ar trebui să fie mai degrabă motiv de bucurie deoarece studii recente arată că oamenii care vorbesc mult tind să fie percepuți ca având calități de lider.

Cercetătorii de la Universitatea Binghamton (New York) au studiat 256 de studenți, care au fost împărțiți în 33 de grupuri de patru până la zece persoane. (Vezi mai multe detalii și AICI)

Membrii fiecărui grup au fost puși să lucreze împreună în cadrul unui joc. O persoană din grup a fost nominalizată ca „administrator” al jocului.

Principala concluzie a oamenilor de știință a fost simplă: cei care vorbeau mai mult aveau șanse mai mari să fie nominalizați, indiferent de personalitatea sau de nivelul lor de inteligență.

Și asta nu e tot. Părinții vorbăreți pot contribui la dezvoltarea copiilor lor.

Bebelușii care sunt obișnuiți să își audă părinții vorbind în mod regulat tind să crească cu abilități mentale mai bune, spun oamenii de știință din New York.

Cercetătorii au ascultat conversațiile de acasă dintre 107 copii preșcolari și părinții lor într-o anumită perioadă de timp.

Experții au descoperit că copiii care au fost expuși la multe conversații aveau un raționament mai bun și un vocabular mai bogat.

Adu-l pe cel mic la Școala TV pentru copii

Dicție.ro a deschis porțile Școlii TV pentru Copii: sâmbătă (orar 10:00 – 13:00 sau 14:00 – 17:00) și duminică (orar 10:00 – 13:00).

Concret, sunt cursuri de televiziune destinate copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani.

Ne propunem să le oferim copiilor posibilitatea de a învăța din tainele televiziunii de la profesioniști, într-un cadru organizat.

Cei mici vor avea ocazia să învețe, prin jocuri și activități atractive, totul despre prezentarea unui jurnal de știri sau a unei emisiuni TV, cu tot ceea ce presupun culisele acestei meserii foarte interesante: vorbitul în public și în fața camerei de filmat, fără emoții, cu dicție, intonație și exprimare corecte, improvizație, actorie, realizarea unei emisiuni de știri sau a unui serial de televiziune.

Trainerul Carmen Ivanov va diagnostica și rezolva problemele de dicție cu care copilul dumneavoastră se confruntă.

Curs de dicţie pentru copii

Vă recomandăm și cursurile de dicție pentru copii. Se desfășoară unul la unul, adică doar copilul și trainerul său.

Trainingul are o durată de 4 sesiuni a câte 30 de minute fiecare.

Foto: Pexels

 

Tabăra de Televiziune pentru copii, 16-22 iunie 2023, la Bușteni

 

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *