Cinci obiceiuri pe care orice voice over trebuie să le aibă

Cinci obiceiuri pe care orice voice over trebuie să le aibă

Mai ales dacă ești la început de drum în această meserie de actor vocal, trebuie să incluzi câteva obiceiuri esențiale în rutina ta. Te vor ajuta să îți îmbunătățești performanța.

Sunt sfaturi simple, dar care urmate cu seriozitate vor face diferența.

#1 Bea apă

„Pentru sănătatea dumneavoastră, consumați cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi” – Auzim peste tot în media, la televizor sau la radio, acest sfat.

Consumul de apă este benefic atât pentru sănătatea generală, cât mai ales pentru voce.

Ar trebui chiar să începi fiecare dimineață cu un pahar mare cu apă. Mai mult, înaintea unei înregistrări este util să consumăm doar apă, ceea ce înseamnă fără cafea sau sucuri carbogazoase.

#2 Pauze pentru respirație

Cu toții tindem de foarte multe ori pe parcursul unei zile să respirăm superficial, lucru care blochează oxigenarea creierului. De aceea, un alt sfat util este să faci mici pauze pentru respirații profunde, de 20-30 de secunde. Următorul pas este să lucrezi modul în care respiri și să îți formezi un obicei din a respira diafragmatic.

#3 Nu uita să îți încălzești vocea

Înainte de a începe să vorbim este necesară o serie de exerciții care dezmorțesc mușchii rigizi ai feței.

Aceste exerciții sunt utile mai ales dimineața deoarece vocea noastră a făcut o pauză destul de mare în timpul somnului.

Un exercițiu util este acela de a citi un text, chiar o știre dimineața la cafea, cu un creion poziționat în spatele caninilor.

#4 Exersează și înregistrează-te

Practica este esențială într-o meserie ca cea de voice over. La fel și feedback-ul. Învață să îți oferi feedback obiectiv și pe cont propriu. Foarte util în acest sens este să te înregistrezi cât mai des. Îți vei da seama cum suna vocea ta și unde mai ai de lucrat.

#5 Studiază

În orice domeniu activezi, studiul suplimentar este foarte important. La fel este și în meseria de actor vocal.

Încearcă să analizezi vocile „vedetelor” din industrie, felul în care acestea sună și tehnicile pe care ceilalți voice overi le folosesc.

Prin acest exercițiu îți vei da seama care sunt detaliile care fac diferența.

 Foto: Pexels

Alege un curs de dicție

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

Curs de voice-over, 30-31 iulie 2022, la București

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *