Cinci lucruri pe care orice lider trebuie să le știe

Cinci lucruri pe care orice lider trebuie să le știe

Leadership-ul se manifestă diferit de la om la om, stilul fiind influențat de domeniul de activitate, de țară și de personalitatea fiecăruia.

Dacă ești o fire extrovertită, stilul tău de conducere va fi extrem de diferit față de cel al unei persoane introvertite. Stilul de conducere al unui român va fi, cu siguranță, foarte diferit de cel al unui american, dar nu cu mult diferit prin comparație cu al unui bulgar.

Cu toate acestea, câteva lucruri sunt esențiale și universale. Fiecare lider trebuie să le știe.

#1 Obiective comune

Este o abordare incluzivă care oferă un sentiment de apartenență la o comunitate.

Este o strategie indicată pentru ca o organizație să își păstreze oamenii valoroși și să se dezvolte în timp.

Astfel, aducând „pe masă” obiective comune, fiecare membru poate contribui la succesul companiei, dar în același timp se poate manifesta și la adevăratul pontețial.

#2 Identifică-te cu valorile companiei tale

Înainte de a fonda o companie orice lider trebuie să își stabilească un set de valori în funcție de care să trăiască. Pasul următor, după ce compania este pusă pe picioare, trebuie să insufle fiecărui om din organizație valorile respective.

Cea mai eficientă metodă este ca liderul să trăiască valorile respective. Implicit, angajații le vor prelua instinctiv.

#3 Dă mai departe din ce ai învățat și nu numai

Orice afacere de succes se dezvoltă mai ales prin intermediul oamenilor care o compun și care își pun priceperea în zi de zi pentru atingerea obiectivelor comune.

De aceea, un lider ar trebui să dea mai departe, pe lângă valori, și cunoștințe. Compania se va dezvolta mult mai repede, iar oamenii își vor cultiva noi deprinderi.

Liderii trebuie să își trimită frecvent angajații la cursuri de perfecționare. Valoarea va crește implicit și pentru firmă. De exemplu, echipa poate merge la un curs de dicție. O dicție mai bună sporește încrederea de sine.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

#4 Recompensă

Când cineva face ceva excepțional, toată echipa trebuie să știe acest lucru. Persoana în cauză trebuie recompensată și lăudată. Procedând astfel, toată echipa va fi motivată să se autodepășească.

#5 Îmbrățișează schimbarea

Chiar și în viața unui lider apar, inevitabil, schimbări. Un bun conducător trebuie să aibă întotdeauna mintea deschisă și fie capabil să facă schimbări. Să regândească strategii, obiceiuri și chiar întreaga afacere.

Foto: Pexels

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *