Ce înseamnă un voice-over de știri?

Ce înseamnă un voice-over de știri?
Ca voice-over ai o paletă destul de largă de opțiuni atunci când vine vorba de joburi. Unul dintre cele mai interesante locuri de muncă pe care le poți avea este ce de voice-over de știri.

 

Într-o redacție vocea din off este unul dintre cele mai importante elemente. Unele posturi de televiziune au „voci” emblematice la știri. Unele jurnale de televiziune sunt identificate automat cu vocea anumitei persoane. Există oameni în televizuni care se ocupă cu această activitate chiar de la începuturile respectivelor stații TV, iar în timp au ajuns să ofere identitate respectivului produs.

Cu toate acestea nu este ușor să faci voice-over de știri. Este nevoie de o voce bine antrenată și de o dicție impecabilă.

# Dicție bună

Este evident: fără o dicție bună e imposibil să fii voice-over de știri. De aceea, e foarte important să termini toate cuvintele așa cum trebuie, să rostești toate sunetele și faci pauze când trebuie, să respiri și, foarte important, să pui accentul pe elementele care contează.

Anumite elemente trebuie scoase în evidență în mod special pentru a transmite informațiile în mod clar.

# Emoții

Știrea înseamnă și emoție. De aceea, ca voice-over trebuie să îți adaptezi ritmul, cadența și tonul în funcție de mesajul pe care vrei să îl transmiți. O știre despre un accident va fi interpretată diferit, față de o știre despre premiile Oscar.

O greșeală frecventă pe care o fac „vocile” de știri este că încercă să aibă un ton dramatic indiferent de subiect, lucru care devine supărător dacă subiectul nu necesită acest lucru. Uneori se întâmplă și invers, unii sunt prea „veseli” atunci când relatează despre o tragedie.

Un voice-over de știri trebuie să interpreteze o gamă largă de emoții pentru a fi convingător și credibil.

# Antrenament

O voce antrenată la știri este esențială pentru transmiterea informațiilor într-un mod clar și concis. Ajută la menținerea atenției și la asigurarea înțelegerii mesajului transmis.

De asemenea, o voce antrenată ajută la creșterea credibilității și profesionalismului.

De asemenea, contribuie la creșterea încrederii publicului în jurnaliști.

Curs de voice-over pentru știri de televiziune

Dacă îți dorești să lucrezi cu vocea în televiziune, hai la cursul de Voice Over de știri de Televiziune! Atenție, locurile sunt limitate!

Cursul începe luni, 06 martie 2023, ora 16.30-18:00. Cursurile se vor încheia pe 27 martie 2023. Durează 4 săptămâni – ședințe de câte 90 minute pe săptămână.

Trainerii sunt Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

Citește și: Curs online de voice-over de știri de televiziune

Foto: Pexels

 

Curs de Voice Over, în 18-19 martie 2023, la București

 

Curs de radio, din 16 martie 2023, la București

 

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *