Carmen Ivanov prezintă „613 greșeli gramaticale în limba română” la Eroul Zilei – Antena 3

Carmen Ivanov prezintă „613 greșeli gramaticale în limba română” la Eroul Zilei – Antena 3

Carmen Ivanov, autoarea cărții „613 greșeli gramaticale în limba română”, a vorbit despre carte, dicție, vorbire corectă și greșeli gramaticale cu Ana Iorga, la emisiunea „Eroul Zilei” (Antena 3).

Astăzi, eroul zilei este chiar limba română, deoarece sărbătorim Ziua Limbii Române.

Limba română este a cincea limbă după numărul de vorbitori, având în vedere limbile romanice, în urma spaniolei, portughezei, francezei şi italianei, fiind vorbită în toată lumea de 28 de milioane de persoane – 17 milioane se află în România, unde româna este limbă oficială şi limbă maternă pentru mai mult de 90% din populaţie. De asemenea, limba română este una dintre cele cinci limbi în care se oficiază servicii religioase în statul monastic Muntele Athos.

 

Ce trebuie să facem pentru a vorbi corect și care este topul greșelilor gramaticale făcute de români, aflați în materialul de mai jos:

 

„613 greșeli gramaticale în limba română” a anunțat că pregătește un eveniment de lansare în septembrie 2020.

📗 613 greșeli gramaticale în limba română, de Carmen Ivanov

🛒🛒🛒 Click AICI pentru a comanda cartea

Această culegere de greșeli gramaticale este un manifest împotriva trunchierii limbii române și ne dorim să atragem atenția asupra modului defectuos în care este folosit acest instrument de comunicare chiar de la cel mai înalt nivel, însă nu doar acolo, ci și în școli, pe stradă sau chiar acasă.

 

Petre Țuțea: „Limba română are virtuţi complete, adică poate fi vehicul a tot ce se întâmplă spiritual în om. E foarte greu de mânuit. Prin ea poţi deveni vultur sau cântăreţ de strană.”. Așadar, să sărbătorim această zi și să vorbim corect!

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *