Când folosim corect cuvântul ALTERCAȚIE?

Când folosim corect cuvântul ALTERCAȚIE?

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

Gramatica ne ajută atât în scriere, cât și în vorbire. Este foarte important să știm regulile de scriere și de pronunție și să nu avem dubii atunci când vine vorba să le punem în aplicare. Observăm din ce în ce mai des, mai ales în mediul online și mass-media, o atribuire greșită de sensuri identice unor false sinonime substantivale.

Și pentru că suntem consumatori de știri, era inevitabil să nu ne oprim asupra acestui exemplu. În foarte multe titluri apare cuvântul „altercație”, deși cuvântul ales ar fi trebuit să fie „încăierare” sau „agresiune”.

Hai să vedem care este de fapt sensul acestui cuvânt:

✅ ALTERCAȚIE (fr. „altercation”, lat. „altercatio”) reprezintă doar un schimb violent de cuvinte între două sau mai multe persoane.

Așadar, în contextul în care vorbim despre un conflict care s-a finalizat cu vătămare corporală, este greșită folosirea cuvântului ALTERCAȚIE.

Putem utiliza în schimb:

  • ÎNCĂIERARE pentru „bătaie”
  • AGRESIUNE pentru „atac împotriva unei persoane”

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

 

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

 

sursa foto: Pexels

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *