Antena 1: „va exista condiții de ceață”

Antena 1: „va exista condiții de ceață”
Avem nevoie să fim informați, așadar avem nevoie de știri. Dar trebuie să mai facem o precizare: avem nevoie de știri adevărate, coerente și scrise corect din punct de vedere gramatical. Așa cum citim miile de statusuri de pe rețelele sociale, de multe ori accesăm articole, știri, publicații. Ce ne dorim este o informație corectă și reală.

 

Poate nu ne interesează politica sau viața vreunei vedete, dar despre vreme dorim să știm detaliile exacte. Ei bine, uneori vremea ne poate da bătăi de cap. În exemplul de mai sus asistăm la o greșeală destul de gravă. Fie că e cald sau rece în luna februarie ar trebui să ne bucurăm de o vreme corectă din punct de vedere gramatical.
Conjugarea verbului „a exista” la viitor este:
  • eu voi exista
  • tu vei exista
  • el/ea va exista
  • noi vom exista
  • voi veți exista
  • ei/ele vor exista
În exemplul nostru este vorba de „condițiile de ceață” adică „ele” (persoana a III-a, plural). Așadar, știrea ar fi trebuit să fie scrisă în felul următor: VOR EXISTA CONDIȚII DE CEAȚĂ.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

🔍🔍🔍 Pentru mai multe capcane lingvistice, accesează categoria:

 CUM E CORECT?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *