9 noi aptitudini pe care le poți învăța în 6 luni

9 noi aptitudini pe care le poți învăța în 6 luni

Cu toții știm că în momentul de față piața locurilor de muncă din România nu trece prin cea mai prielnică perioadă, mai ales în rândul celor care și-au finalizat recent studiile.

public speaker

Însă, cea mai mare problemă care se regăsește în rândul proaspeților „doritori de locuri de muncă” stă la baza CV-ului lor. Ca proaspăt absolvent nu prea ai de unde să scoți experiență, nici prea multe skill-uri în afară de o diplomă, și cam atât. Dar să știi că nu e chiar așa de rău. Cu toții am început de undeva de jos și încă putem ajunge cât de departe vrem. Trebuie doar să începem. Am ales o listă cu 10 aptitudini pe care ți le poți trece în CV, chiar dacă facultatea pe care ai terminat-o nu are nicio legătură cu acestea și care se pot învăța în doar 6 luni. Deci, decât să aștepți 6 luni să sune telefonul și să te cheme cineva la un interviu, mai bine o faci învățând câte ceva nou.

Editare foto și video

Tot mai multe companii caută oameni care știu să editeze fotografii și să monteze video-uri, așa că ar fi bine să îți petreci weekend-urile făcând asta, în loc să ieși prin cluburi și să te îmbeți. Așadar, pentru editarea foto, cel mai bine ar fi dacă ai învăța cum să folosești Photoshop, în vreme ce pentru editarea video ai de ales între mai multe variante: Final Cut Pro, After Effects, Lightworks și Sony Vegas.

Chiar dacă sună complicat, odată ce îți bagi nasul într-o fotografie sau într-un video, îți vei da seama că e ceva natural, că vine de la sine. Doar suntem în era tehnologică, nu?

Dacă începe să te pasioneze și vrei să îți dedici mai mult timp acestui proiect, optează pentru înscrierea la o Școală de Televiziune.

 

Voice-over

Poți învăța foarte ușor să îți modulezi vocea în așa fel încât orice studio de înregistrări de reclame să vrea să o aibă în portofoliu. Sunt doar câteva elemente pe care trebuie să le antrenezi cum sunt: volumul vocii, ritmul, intonația, respirația, pronunția sau impostația. Toate acestea pot fi învățate în mai puțin de 30 de ore dacă urmezi cursuri profesioniste de voice-over. Din fericire, acest tip de cursuri este oferit de dictie.ro cel puțin de 4 ori pe an.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

 

Ospătar la restaurant sau bar

Dacă ești interesat să lucrezi la un restaurant, de ce nu înveți cum să servești ca la carte? Să știi că jobul nu e atât de ușor precum pare, chiar dacă lucrezi într-un bar obișnuit. Sunt foarte multe tipuri de băuturi și specialități de mâncare pe care ar trebui să le cunoști și care se învață dacă urmezi cursuri de ospătar sau barman. Informațiile de bază se pot învăța și online, dar cel mai bine ar fi să urmezi o școală specială pentru acest domeniu.

 

Blogging

Se pare că în zilele noastre, toată lumea are un blog, însă faptul că ai un spațiu, cibernetic ce-i drept, îl poate impresiona pe viitorul tău șef. Dacă ai un blog demonstrezi două lucruri care ar putea reprezenta adevărate atuuri atunci când trebuie să te angajezi: știi să scrii și demonstrezi că ai o atitudine de self-starting. De asemenea, dacă scrii pe blogul tău te va ajuta să îți dezvolți abilități de comunicare care se învață cu greu de-a lungul timpului.

 

Manager de proiect

Pentru a fi un lider bun trebuie să dispui de un amestec de abilități și aptitudini speciale. Nu oricine poate fi un lider, reține asta. Dacă stăpânești elemente de bază ale project managementului, vei vedea că acestea te vor ajuta chiar dacă domeniul în care lucrezi nu are conexiuni reale. Prin simplul fapt că știi să gestionezi un buget, să atribui sarcini și să te ocupi de actele necesare, vei putea să demonstrezi că dispui de abilități necesare pentru diferite vocații. Chiar dacă poate fi dificil pentru unii oameni, nu strică să încerci și să vezi dacă ți se potrivește acest rol.

 

Microsoft Office

În era tehnologică toată lumea trebuie să știe să facă un tabel în Excel, să scrie în Word și să facă prezentări în PowerPoint. Urmărește tutoriale, stai în Excel până te dor ochii, vezi ce face fiecare funcție din Word și învață Microsoft Office. Te va ajuta indiferent de jobul pe care îl vei avea. Cum ar spune englezii: „It’s a must!”

 

Public Speaking

Nu este nimic mai folositor decât să știi cum să vorbești plin de încredere într-o încăpere plină de oameni. Vorbitul în public reprezintă o aptitudine pe care trebuie să o dezvolți. Citește articole pe internet și urmează cursuri de Public Speaking.

 

Limbi străine

Trebuie să înveți să vorbești fluent cel puțin 7 limbi străine. Ei bine, nu. Glumesc. Dar pentru a impresiona un angajator, ai putea să înveți doar baza câtorva limbi importante. Pe lângă engleză pe care trebuie să o știi foarte bine, poate ți-a mai rămas un pic de franceză sau rusă din liceu. Poate atunci când ai fost in Spania, ai reținut câteva cuvinte, sau poate ai vreo afinitate câtre japoneză. Caută pe internet și vei putea să îți îmbogățești vocabularul limbilor cu care deja ești familiarizat. Te va ajuta foarte mult atunci când vrei să te angajezi și dă bine pe CV să apară acolo: engleză, franceză, spaniolă, rusă și germană.

 

Cum să acorzi primul ajutor

Pe lângă faptul că este un skill impresionant, angajatorul s-ar putea să se bucure pentru că este pe mâini bune. Cursurile de prim ajutor se pot face la Crucea Roșie, iar acestea sunt predate de medici atestați ca formatori de prim ajutor premedical. Durata unui curs este de 12 ore.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *