De ce nu vrei să scapi de emoții când susții o prezentare în public

De ce nu vrei să scapi de emoții când susții o prezentare în public

Toată lumea vrea să scape de emoții, citește topuri de sfaturi care te învață cum să scapi de emoții și vrea să afle tehnici prin care poți să scapi de singurul lucru care poate aduce o sclipire de genialitate într-un discurs și totodată care să poată face o conexiune extrem de puternică între vorbitor și publicul său.

emotion

Pentru că, desigur, publicul din fața vorbitorului va rezona și va empatiza atunci când va simți ceva. Și nu ai cum să stai în fața unui zid și să fii emoționat. Nici în fața unei bucăți de metal. Însă dacă în fața ta un vorbitor de performanță vine și susține un discurs și îi simți emoțiile, cu siguranță doar pentru faptul că ele se transmit vei simți și tu aceste emoții. Dacă vorbitorul este unul experimentat, te va face să trăiești discursul, nu doar să îl audiezi.

Emoțiile sunt o manifestare a fricii, însă acest tip de reacție poate fi controlată și folosită în avantajul tău.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

“E important să intelegi frica pentru a o putea manipula în folosul tău. Frica e ca focul. O poți face să lucreze pentru tine: te poate încălzi când ți-e frig, îți poate găti mancarea cand ți-e foame, îți oferă lumină când e întuneric și poate produce energie. Totuși, daca pierzi controlul, te poate răni sau chiar ucide. Frica este prietena oamenilor excepționali.” Cus D’Amato.

Mai mult un discurs/prezentare fără emoții va fi fad și cu siguranță va fi uitat pe jumătate până la ieșirea din sală de către audiență.

9

Ce e însă esențial pentru un vorbitor de performanță, este să știe cum să mascheze emoțiile, nu să nu le aibă deloc. Ar fi destul de ciudată situația în care vorbitorul, mai ales dacă vorbim despre o persoană cunoscută, să se prezinte în fața publicului cu vocea sugrumată, cu mâinile tremurânde și cu discursul făcut țăndări pentru că nu reușește să se controleze atunci când în fața sa se află o audiență mai mare de 50 de oameni.

3

Cu alte cuvinte, tehnicile pe care ar trebui să le stăpânească cei care au de făcut comunicări publice de orice fel, sunt cele de respirație, control perfect al vocii și evident, să fie extrem de atenți la limbajul non-verbal. Aici fiecare știe exact ce parte a corpului îl dă de gol atunci când are emoții (mâini, picioare), așa că pe acea zonă trebuie să se concentreze cel  mai mult.

Citeste si: Cum să nu îți tremure vocea atunci când ții o prezentare

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 827

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *