Vrei să scapi de frică? Mănâncă nuci și curcan

Vrei să scapi de frică? Mănâncă nuci și curcan

Fie că vorbim de înălțimi, de zborul cu avionul sau de vorbitul în public, o frică profundă poate compromite orice plăcere a vieții tale. Vine un moment în care trebuie să iei atitudine și să îți învingi orice fel de teamă.

Toate studiile de specialitate indică faptul că teama de vorbit în public e pe primele poziții în topul fricilor care ne bântuie pe toți. Unii respondenți spun chiar că ar prefera să moară decât să vorbească în fața unei mulțimi. Însă teama de a vorbi în public poți sa o elimini prin exercitiu și practica. Dar… și prin alte metode.

Pentru început trebuie să știi că ai nevoie de o agendă, de mâncăruri bogate în triptofan și suc de portocale.

Primul pas este să scrii pe o foaie toate temerile tale. Studiile arată că cei care își pun fricile pe hârtie prind încredere în ei și îi ajută să realizeze că există unele lucruri de care se tem care, pur și simplu, sunt banale.

Al doilea pas este automotivarea. Spune-ți în gând că “poți reuși” și că “nimic nu-ți poate face rău”. Repetă aceste propoziții și vei descoperi că vei fi un pic mai curajos. Psihologii sunt de părere că îți inspiri curaj de fiecare dată când spui lucruri care te motivează. De asemenea, data viitoare când trebuie să faci ceva care te înspăimântă, strânge pumnul, ține-l așa pentru zece secunde, după care relaxează-l. Știu că poate unora li se pare stupid, dar metoda aceasta reduce din frică prin relaxarea tensiunii musculare.

Următorul pas este să mănânci mai multă carne de curcan, brânză și nuci. Toate acestea conțin triptofan, un aminoacid care ajută oamenii să fie mai puțin neliniștiți. Și mai am un sfat extra: înainte de a-ți înfrunta orice fel de frică, bea un pahar mare de suc de portocale. Vitamina C reduce hormonii care generează stresul în mai puțin de 15 minute.

Ieși din zona de confort. Specialiștii au demonstrat că de fiecare dată când îți confrunți temerile, frica poate suprima spaima. De fapt, experții sunt de părere că 90% din fobii pot fi înlăturate prin această tehnică, cunoscută și sub denumirea de “terapie de expunere”.

Ultimul pas este acela de a apela la un medic specialist care îți va putea da câteva îndrumări, însă cel mai probabil îți va da o rețetă cu medicamente pe care să le iei atunci când trebuie să îți înfrunți teama de ceva.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *