Vreau dicție! Repede, vă rog!

Vreau dicție! Repede, vă rog!

– Bună! Eu sunt Andra și am probă mâine. Am nevoie de dicție.

– Imediat. Vreți și pungă?

Cazul Andrei este întâlnit frecvent la cursurile noastre, iar proba aceea nu are legătură întotdeauna cu televiziunea sau cu radioul. Putem schimba probă cu prezentare, pitch, termen de judecată sau prima ședință cu viitorii angajați. Important e să fie mâine sau într-o săptămână.

Într-o zi a venit la noi un domn care dorea să facă toate cele 6 ore de dicție într-o zi. Avea prezentare în weekend.

Pe modelul mă duc la dentist doar când mă doare un dinte, oamenii nu conștientizează din timp problemele de vorbire pe care le au, însă atunci când au nevoie de abilități de speaker, care se învață în luni sau ani de muncă, vin fuga-fuga.

Nu încercăm să dăm vina pe nimeni, e un lucru normal care ni se întâmplă tuturor. Spre exemplu, luăm cazul meu. Înainte să plec la mare, mă apuc să fac abdomene. Știu că nu ajută asta și că trebuia să le fac cu 3 luni înainte de a începe vara. Dar tot o fac, ca să nu mă simt vinovat.

Pentru a rezolva problemele de dicție și pentru a înțelege care sunt mecanismele care transformă un vorbitor mediocru într-unul de performanță este nevoie de săptămâni de muncă, de disciplină și de multă dorință. Există obiceiuri (ticuri) ce trebuie îndepărtate și reflexe noi care să scoată în evidență cunoștințele vorbitorului. Nu aveți idee câți oameni extrem de inteligenți, dar care nu-și puteau exprima corect punctul de vedere, au venit la cursurile noastre de dicție.

Concluzie Concluzii

Dacă ai planuri mărețe în ceea ce privește cariera, vino din timp la un curs de dicție. Vei descoperi că vei avea nevoie chiar la un interviu pentru o ofertă de job, pentru o conferință la care vei fi invitat, sau pentru propria ta dezvoltare. Nu strică să vorbești mai bine la întâlniri. Sau poate soțul/soția te va înțelege mai bine când vă contraziceți pe culoarea canapelei. 🙂

P.S. Andra a luat proba din prima și domnul a ținut cea mai bună prezentare ever.

Dacă vrei să te înscrii la un curs de dicție, apasă AICI. Apasă AICI!


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *