Vorbitul în public, una dintre cele mai importante abilităţi la un interviu de angajare

Vorbitul în public, una dintre cele mai importante abilităţi la un interviu de angajare

Dacă nu vrei nici să auzi de vorbit în public din motive de teamă, rușine sau frica de a nu dezamăgi, ar trebui să privești altfel lucrurile. Asta pentru că mai mult de o treime dintre angajatori și specialiști HR cred că vorbitul în public avantajează candidaţii pentru anumite poziţii din cadrul companiilor.

Mai mult,  peste trei sferturi dintre specialişti în resurse umane spun că aceste abilităţi se pot dezvolta prin practică.

„În cadrul unui sondaj realizat pe un eşantion de 60 de specialişti şi manageri din HR şi industrii conexe, peste 98% dintre respondenţi s-au declarat de acord cu afirmaţia conform căreia „candidaţii pentru anumite poziţii sunt avantajaţi dacă ştiu să vorbească în public”, în vreme ce peste 73% dintre ei au fost de acord că „vorbitul în public este o abilitate care se poate dezvolta”, arată autorii studiului, citat de Descoperă.ro.

Peste 53% din respondenţi au afirmat că se consideră la un nivel satisfăcător de pregătire pentru a vorbi în public, iar 27% au recunoscut că se simt puţin sau foarte puţin pregătiţi în acest sens.

ÎNSCRIE-TE LA CURSUL DE DICȚIE ȘI PUBLIC SPEAKING DIN IUNIE

„Aproape în unanimitate (peste 96%), profesioniştii în HR incluşi în sondaj au afirmat că ar recomanda cursurile de public speaking ca instrument de dezvoltare a angajaţilor, peste 85% dintre ei fiind totodată de părere că un astfel de curs este potrivit inclusiv pentru dezvoltarea propriei cariere”, menţionează iniţiatorii sondajului.

În privinţa atributelor principale ale unui discurs public persuasiv, 73% dintre respondenţi au considerat că vorbitul în public se poate învăţa, iar mai mult de două treimi au afirmat că spontaneitatea este importantă inclusiv într-o prezentare de business. Totodată, 48% au fost de acord că povestea personală transmite un mesaj puternic şi 36% că pregătirea unui discurs face diferenţa.

 

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *