Vorbește lumea la PRO TV despre Summer School Dicție.ro

Vorbește lumea la PRO TV despre Summer School Dicție.ro

Joi, echipa PRO TV de la „Vorbește lumea” ne-a făcut o vizită la sediul Dicție.ro unde este în desfășurare programul Summer School pentru copii, program care oferă un real ajutor în formarea timpurie a abilităților de comunicare ale copilului și de reparare a micilor defecte de pronunție, ceea ce va duce la o comunicare mai complexă și la o claritate mai mare în exprimare.

Echipa ne-a suprins în plină acțiune. În fiecare încăpere se desfășura câte un atelier: actorie, dicție și televiziune. Copiii au prezentat ce fac la Summer School și s-au bucurat că au fost intervievați. Au lucrat exerciții de dicție din manualul de dicție pentru copii „Străfurnica” și au spus povestea cu Iac-Țidrac-Țidrone.

De asemenea, copiii au citit știri de pe prompter și au arătat care este postura corectă în fața camerelor.

La final am prezentat atelierul de actorie cu cei mici și am arătat cum ne distrăm noi și de ce este importantă actoria și dezvoltarea personală. Prin diferite jocuri și tehnici, am învățat cum să ne jucăm cu imaginația, cum să ne concentrăm mai bine, să ne antrenăm abilitățile, să ne mișcăm într-un spațiu și să ne distrăm în același timp.

La Școala de vară dicție.ro cei mici vor avea ocazia să învețe, prin jocuri și activități atractive, totul despre prezentarea unui jurnal de știri sau a unei emisiuni TV, cu tot ceea ce presupun culisele acestei meserii foarte interesante: vorbitul în public și în fața camerei de filmat, fără emotii, cu dicție, intonație și exprimare corecte, improvizație, actorie.

 

Practic, la Summer School copiii vor fi diagnosticați (evaluare individuală), vor face exerciții de încălzire a aparatului fonator, exerciții de pronunție, pentru controlul vocii și al intonației, vor corecta defectele de pronunție, vor învăța tehnici de televiziune pentru participarea la emisiuni de divertisment, tehnici de vorbit în public, cum se prezintă o rubrică meteo, horoscopul, vor citi știri de televiziune la prompter, vor învăța cum să își gestioneze emoțiile, vor face exerciții de actorie, exerciții de corectare a ritmului vorbirii și de pronunție a grupurilor de sunete dificile,

 

ÎNSCRIERILE CONTINUĂ!!!


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *