Voice-over: vocea lui Alexa va fi auzită în curând în Lamborghini și Rivian Cars

Voice-over: vocea lui Alexa va fi auzită în curând în Lamborghini și Rivian Cars

Vocea Alexa a Amazonului va fi auzită în mașinile marca Lamborghini și Rivian!

Alexa a fost deja integrată în mai multe mărci de mașini precum Audi, Toyota, BMW și multe altele înainte de acestea două. Lamborghini a declarat că Alexa va fi integrară în gama Huracan Evo, iar în ceea ce privește Rivian, Alexa va rula cu R1T și R1S.

 

🔉 Poate Alexa (Amazon) să-ți conducă și mașina?

Din păcate nu. Alexa este copilotul tău. Trebuie doar să o „trezești” sau să spui cuvântul declanșator „Alexa”, și ea va face orice pentru a-ți satisface nevoile. Nu va conduce mașina în locul tău, dar Alexa va ușura condusul.

Cel mai grozav lucru pe care Alexa îl poate face pentru tine este să-ți păstreze casa securizată cât ești plecat. Dacă dispozitivele din casa ta sunt compatibile cu Alexa, îi poți cere Alexei să blocheze ușile, să deschidă luminile și chiar să controleze termostatul.

 

🔉 Care sunt principalele funcții ale „Alexa Echo Auto”?

Funcțiile principale sunt:

  • Navigarea cu Google Maps, Apple Maps sau Waze.
  • Găsirea destinațiilor bazate pe locație.
  • Adăugarea sau verificarea de mementouri.
  • Adăugarea de articole în listele de cumpărături.
  • Gestionarea calendarului.
  • Redare de muzică de pe Amazon Music, Spotify, Sirius XM, cărți audio.
  • Efectuarea de apeluri telefonice.

🔉 Cine se află în spatele vocii lui Alexa?

Poate părea de necrezut, dar vocea lui Alexa este artificială. Amazon a făcut, evident, multe cercetări pentru ca acest lucru să se întâmple.

Chiar dacă este o voce generată de computer, ai opțiunea de a schimba vocea Alexei și de a opta pentru vocea lui Samuel L. Jackson. Amazon a înregistrat vocea lui Jackson și a aplicat tehnologia Neural Text To Speech, astfel încât Alexa va putea să răspundă la întrebări folosind vocea actorului. Trebuie să plătești o anumită sumă pentru a putea vorbi cu Samuel L. Jackson. Nu toate caracteristicile sunt la fel de flexibile. Dacă i-ai cere Alexei să adauge ceva la lista de cumpărături, acesta va reveni la vocea sa normală.

🔉 Știai că…?

Carmen Ivanov a fost selecţionată pentru singurul sintetizator vocal din lume în limba română, creat de către o echipă din Polonia, care a căutat vocea perfectă pentru acest sintetizator.

Chiar ea mărturisește: „O echipă din Polonia a creat acest prim sintetizator vocal, de altfel, primul din lume și cel mai reușit. Acum a fost cumpărat de Amazon, iar pe limba română vocea mea a rămas singura folosită de cei de la Ivona-Amazon.

Oamenii au căutat o voce perfectă. Am dat un casting, ei spun că au găsit vocea pe care o căutau, așa că am început înregistrările.

Pentru realizarea acestui software în limba română am citit aproximativ 3 milioane de litere sau 500 de mii de cuvinte separate. Echipa Ivo Software a venit în România pregătită pentru cel puțin patru zile de întregistrări.

Din fericire, am reușit să finalizăm proiectul într-o singură sesiune de înregistrări care a durat aproape 10 ore. A fost extrem de obositor însă, ca un amănunt interesant, nu am avut voie să mănânc, să beau suc sau cafea și nici să fumez pe parcursul zilei de înregistrări.

Cu greu i-am convins pe tehnicieni să mă lase să beau apa de două ori în zece ore.”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *