Voice-over: programul de editare e la fel de important ca microfonul

Voice-over: programul de editare e la fel de important ca microfonul

Instrumentul principal al unui voice-over, fără niciun dubiu, este vocea. Fără voce nu ar putea reuși. Dar, pe lângă aceasta, mai este nevoie de câteva instrumente. O memorie ageră, o dicție fără cusur, un microfon performant și un program bun de editare. În ultima perioadă, cu atât de multe restricții, casa unui voice-over cu siguranță a devenit și studio de înregistrare. Și, ca să livrezi o înregistrare bună, ai nevoie și de un program de editare pe măsură.

Așadar, programul de editare este la fel de bun și important ca microfonul. Astăzi ne vom concentra pe „Starter Pack-ul” unui voice-over atunci când vine vorba de editarea vocii.

În această eră digitală, nu doar microfonul contează. Înainte, cea mai mare decizie pe care trebuie să o ia orice voce-over era alegerea microfonului perfect. Acum, software-ul este la fel de important pentru a crea o înregistrare vocală de înaltă calitate.

Atunci când cauți un software profesionist de editare vocală, trebuie să alegi un produs care să se încadreze în bugetul tău, să fie ușor de utilizat și care să aibă toate instrumentele necesare de care ai nevoie. Dacă ești decis în a-ți înființa propria afacere și propriul studio, atunci este bine să faci investiții într-un software de editare bun. Există, de asemenea, produse software gratuite care funcționează ca o alternativă bună. Ai nevoie de idei?

Iată câteva programe de editare listate în funcție de preț (de la mic la mare) pentru a te ajuta să găsești software-ul care ți se potrivește atât ție, cât și bugetului tău.

 

🔊 Audacity 2.0.5

Preț: gratuit

Audacity a câștigat cinci stele multe site-uri de profil. Acest software este ușor de utilizat și intuitiv. Audacity oferă rezultate excelente pentru înregistrări și editare ușoară și de nivel mediu chiar de acasă de la tine.

Audacity este un software open source gratuit pentru înregistrarea și editarea sunetelor. Poți utiliza Audacity pentru a înregistra audio live, pentru a edita fișiere de sunet, pentru a modifica viteza sau tonul unei înregistrări și multe altele.

🔊 GoldWave

Preț: 59,00 USD

Comprehensiv, bine conceput și foarte ușor de utilizat. GoldWave este cel mai fiabil și complet editor audio disponibil în gama sa de prețuri. Include toate comenzile și efectele obișnuite de editare audio, plus instrumente puternice încorporate, cum ar fi un procesor și un convertor batch, o fuziune de fișiere și filtre de restaurare audio.

GoldWave este un editor audio digital profesional foarte apreciat. Este complet încărcat pentru a face totul, de la cea mai simplă înregistrare și editare la cele mai sofisticate procesări audio, restaurare, îmbunătățiri și conversii.

 

🔊 Adobe Audition

Abonament: 50,00 USD / lună

Dacă dorești ca un set de instrumente profesioniste să facă sunetele și producțiile audio să fie cele mai bune, Adobe Audition este cu siguranță cel mai potrivit pentru tine. Acest software gestionează eficient o gamă largă de sarcini de producție audio. Include înregistrarea, mixarea și restaurarea sunetului. Adobe Audition este editorul audio perfect pentru producători radio, editori audio, podcasturi, designeri de sunet etc.

Înregistrează, editează și creează conținut audio cu setul cuprinzător de instrumente. Programul are nevoie de conexiune la internet.

🔊 Sound Forge Pro 11

Preț de pornire: 399,95 USD

Sound Forge este unul dintre cele mai vechi programe de editare audio de înaltă calitate. Da, este destul de scump, dar Sound Forge Pros merită fiecare bănuț pentru voice-overii profesioniști.

Sound Forge Pro este aplicația preferată pentru o generație de artiști, producători și editori creativi. Înregistrează audio rapid pe o platformă solidă, abordează sarcini sofisticate de procesare audio cu precizie și redă cu ușurință fișierele master de top. Noile caracteristici includ înregistrarea cu o singură atingere, mai multe instrumente de restaurare. Luate împreună, aceste îmbunătățiri fac din această ediție Sound Forge Pro cea mai complexă și mai avansată platformă de editare a sunetului.

 

🔊 Avid Pro Tools 11

Preț de pornire: 699,95 USD

Avid Pro Tools 11 oferă cel mai clar flux audio (editare, mixare etc.) în comparație cu altele. Este încă considerat un standard în soluția multi-platformă pentru munca audio profesională, care compensează prețul foarte ridicat.

Cea mai puternică stație de lucru audio digitală a devenit și mai puternică. Pro Tools redefinește producția profesională de muzică și audio. De la noile motoare audio și video și performanța „64 de biți” turbo, până la contorizarea extinsă și noile fluxuri de lucru video HD, Pro Tools îți permite să-ți maximizezi creativitatea.

După cum am spus, cheltuirea banilor pe echipamentul de care ai nevoie pentru munca ta nu este niciodată un lux, ci o investiție. De asemenea, nu există nicio problemă în cumpărarea celor mai accesibile, atâta timp cât te documentezi puțin înainte. Nu uita că, dacă ai la îndemână echipamentul adecvat și de calitate, vei produce înregistrări care să ofere bucurie clienților și înregistrări care îți vor construi o imagine puternică. 

Vrei să fii profesionist? Folosește instrumente profesionale!

Curs de voice-over

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următorul curs se desfășoară în weekendul  24-25 aprilie 2021, la Clădirea Equilibrium, Gara Herăstrău Nr. 2, Impact Hub etaj 1.

VINO LA CURS

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *