Voice-over: primii pași spre o voce de profesionist

Voice-over: primii pași spre o voce de profesionist

🔍🔍🔍 Înscrie-te la un CURS DE VOICE-OVER accesând:

CURS DE VOICE-OVER

 

Să presupunem că nu ești voice-over și nu ai înregistrat niciodată într-un studio. Dar poate ai auzit o reclamă sau ai văzut un documentar și vocile acelea ți-au rămas întipărite în memorie. Poate că uneori ești sufletul petrecerii sau familia și prietenii spun că ai ceva talent. Sau poate ai visat mereu să activezi în această industrie.
Îți place ideea de a fi voice-over, dar nu ai fost niciodată într-un studio de înregistrări? Crezi că s-ar putea să fii bun, dar nu ești sigur, poate chiar îți este puțin frică? Ei bine, citește mai departe…

 

🎙 De ce să fii voice-over?

Pentru a deveni VO (actor vocal) trebuie să explorezi mai întâi partea de interpretare. Prima oară poate fi înfricoșător, dar pe măsură ce explorezi, va deveni ceva distractiv, ceva ce îți place, care îți hrănește viața. Distracția este unul dintre cele mai bune motive pentru a începe să acționezi și cel mai bun motiv pentru a continua să o faci.

 

🎙 Să începem cu începutul!

Ar trebui să-ți faci griji pentru bani, faimă și promovare mai târziu. Uită de toate acestea și, deocamdată, să aruncăm o privire asupra acestui domeniu și să vedem dacă este potrivit pentru tine. Niciun voice-over nu a ales această meserie pentru a deveni milionar. Deci dacă simți că este ceva mai mult decât un hobby atunci este un semn bun.
Un sfat pentru un începător este să abordeze această nouă frontieră într-un ritm ușor, axându-se pe proces, nu pe succes.

🎙 Poate oricine să fie voice-over?

Va fi nevoie de experiență și studii pentru a dezvolta talentul actoricesc, vocea, dicția, dar nu poți doar să cumperi o carte, să citești un articol și, dintr-o dată, să devii cel mai căutat VO. Da, este o meserie, dar este și o artă.
Cu siguranță această artă necesită anumite abilități care pot fi învățate, dar care trebuie exersate în permanență. Se spune că „Succesul este condiționat de posesia unei cantități bune de talent înnăscut. Ori îl ai, ori nu-l ai”. Ei bine, acesta este un mit: da, talentul te poate ajuta, dar munca și practica te va face un adevărat profesionist. Poate dura mulți ani de explorare și muncă pentru a afla dacă ai într-adevăr ceea ce este necesar pentru a deveni profesionist (a fi plătit)!
Se spune că „un voice-over trebuie să aibă un impuls puternic și neobosit de a juca și de a crea”. De asemenea, trebuie să reușești să câștigi încrederea celor care te ascultă și respectul celor cu care lucrezi. Pe lângă talent, a fi VO necesită și un anumit tip de personalitate și temperament. Este o meserie extrem de socială. Și nu este o carieră stabilă – are o mulțime de suișuri și coborâșuri. Trebuie să fii de acord cu respingerea, precum și cu schimbarea și să poți învăța din ea.
Nu vei ști până nu încerci…

 

🎙 Cursuri și workshopuri 

Cursurile și atelierele sunt o modalitate extrem de bună de a intra în această lume. Doar să știi că nu există niciun curs care te va face voice-over peste noapte. Niciun guru, curs sau program nu-ți oferă cheia de aur – trebuie să găsești propria ta versiune a acesteia în timp!
Dar nu-ți face griji pentru asta deocamdată. Înscrie-te la un curs de voice-over. Un curs este, de asemenea, util prin faptul că înveți și de la ceilalți. Ai fi surprins cât de mult poți învăța urmărindu-i pe alții. 

 

CURS DE VOICE-OVER DICȚIE.RO

La curs te vei găsi într-un mediu protejat, o zonă sigură în care poți exersa, unde îți poți dezvolta „mușchii” care trebuie să acționeze în această meserie.
Drumul este unul lung, plin de provocări și, cu siguranță, surprinzător din toate punctele de vedere. Nu sta pe gânduri și pășește în această artă urmând un curs care îți va deschide atât mintea, vocea, cât și multe uși în viitor.

🎙🎙🎙 Plan de învăţare

    • 1. Inflexiuni ale vocii;
    • 2. Personalizare obiect;
    • 3. Modificare intensitate, interpretare, viteză și volumul vocii în funcție de text;
    • 4. Inițiere și perfecționare linie „melodică”;
    • 5. Determinarea frecvenței vocii și optimizarea calității acesteia;
    • 6. Elemente de dicție;
    • În plus: înregistrarea a minimum cinci reclame pentru portofoliul fiecărui cursant.
    • Ce primești în plus: În urma asumării noțiunilor teoretice și a aplicațiilor, participanții vor înregistra audio o reclamă comercială și un voice-over pentru o știre de televiziune.
    • Participanții care vor să intre în magazia de voci Dicție.ro (bază de date de voci pentru a anima reclamele radio-TV) vor înregistra un promo special și vor plăti o taxă suplimentară de 50 de euro.
    • De asemenea, toți cursanții vor primi un suport de curs pentru exercițiile de dicție.
    • Toți participanții vor primi diplomă de participare la cursul Voice-Over organizat de Dicție.ro

Următoarele cursuri se desfășoară la Hotel Cișmigiu etaj 1, durează 12 ore și costă 150 de euro în weekendurile:

  • 11-12 decembrie 2021 – Curs Voice Over
  • 15-16 ianuarie 2022 – Curs Voice Over
  • 29-30 ianuarie 2022 – Curs Voice Over Avansați
  • 19-20 februarie 2022 – Curs Voice Over
  • 05-06 martie 2022 – Curs Voice Over
  • 26-27 martie 2022 – Curs Voice Over
  • 09-10 aprilie 2022 – Curs Voice Over Avansați
  • 23-24 aprilie 2022 – Curs Voice Over
  • 21 – 22 mai 2022 – Curs Voice Over
  • 04-05 iunie 2022 – Curs Voice Over
VINO LA CURS

 

🔍🔍🔍 Înscrie-te la un CURS DE VOICE-OVER accesând:

CURS DE VOICE-OVER


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *