Voice-over: optimismul și atitudinea pozitivă

Voice-over: optimismul și atitudinea pozitivă

Se vorbește din ce în ce mai mult despre importanța optimismului atunci când ne urmărim visele. Fiind pozitivi, vizualizarea viselor noastre devine reală… chiar și afirmând lucruri pozitive. Deși există multe beneficii pentru aceste tipuri de practici, realitatea este că, dacă visele noastre nu se materializează cât de repede credem că ar trebui, strălucirea gândirii pozitive se poate îndepărta.

Se spune că există două tipuri de optimism: așa-zisul optimism orb și optimismul real. Avem nevoie de amândouă în momente diferite în viața noastră.

 

Când realizăm pentru prima dată că vrem să devenim voice-over sau orice alt fel de interpret, trebuie să avem acel optimism orb. Acesta este un lucru care îngăduie pasiunea. Este destul de ilogic –  inima ta preia controlul. Și dacă este adevărat, nimeni nu te poate convinge să renunți la visul tău.

Se spune că e orb, pentru că, atunci când îți dorești ceva, nu prea există niciun motiv real de a crede că vei fi într-adevăr ceea ce ți-ai propus, ci este doar o dorință copleșitoare.

În cazul în care determinismul și dorința nu sunt prezente la început, dacă pur și simplu nu te preocupi și nu știi cu siguranță că asta vrei să faci – VO – și asta este ceea ce dorești să faci, „cărțile sorții” vor fi poziționate împotriva ta și vei întâlni din ce în ce mai multe obstacole. Optimismul orb te va face să nu te lași, să nu renunți așa ușor și să-ți menții acea flacără a dorinței și a plăcerii de a face asta.

Dacă te simți tot timpul neliniștit și vezi orice sarcină ca pe o povară, acesta este un semn foarte bun că trebuie să-ți reorganizezi mintea și că trebuie să-ți dai seama dacă vrei să faci asta, cu bune și cu rele. Apoi, începi pas cu pas și intri în industrie: un demo pus la punct, audiții, site-uri, agent, etc.

Optimismul real vine cu experiență și rezistență. Optimismul real nu poate fi zdruncinat de evenimentele exterioare. Este o conștientizare că ceea ce faci trebuie să faci și că este o cursă de lungă durată. Optimismul real, când vine vorba de cariera de VO, se realizează numai atunci când știi că ai construit o bază solidă în acest domeniu.

 

Când urmărești o carieră de VO, nu există garanții. Dar, pe ce poți conta este abilitatea pe care ai dobândit-o în acest domeniu. Când te-ai angajat să înveți tehnicile de voice-over, de analiză, de voce, de respirație, de emisie, de imaginație și creativitate, când te străduiești să te cunoști mai bine și să te dezvolți în continuare, când vrei cu ardoare acest lucru și încerci să-ți faci un loc în această industrie, ești deja cine dorești să fii.  Optimismul real nu depinde de numărul de locuri de muncă; el este acea siguranță, că dacă facem tot ceea ce trebuie și cum trebuie, vom avea parte și de locuri de muncă, oportunități, etc.

Mulți voice-overi începători se descurajează atunci când nu înregistrează imediat, când nu prind coloborări sau când nu iau anumite castinguri și audiții. Când ajungi la acel optimism real, vei înțelege că sunt mult mai multe lucruri pe care trebuie să le iei în calcul, nu doar un casting.

 

Care este nivelul tău actual de optimism? Dacă ești un optimist orb, bine pentru tine! Rămâi în joc și vei ajunge la un nivel de confort în această afacere pe care nicio audiție nu ți-l poate lua.

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următorul curs se desfășoară în weekend-ul 20-21 iulie 2019.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 867

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *