Voice-over: cum să-ți recapeți vocea în sezonul alergiilor

Voice-over: cum să-ți recapeți vocea în sezonul alergiilor

A venit primăvara și odată cu ea și alergiile. Ei bine, aceste alergii se pot manifesta în multe feluri, uneori le putem confunda cu o simplă răceală, dar cert este că vocea devine slăbită și poate fi afectată în perioada aceasta.

Este posibil să fi avut niște activități pe care nu le experimentezi zilnic, cum ar fi să stai afară târziu, să bei ceva mai mult decât un pahar de vin, să mănânci dulciuri, să bei prea multă cafea și poate chiar să fumezi, lucruri pe care vocea „le adoră”. Creșterea aportului de alcool sau cofeină, frigul, oboseala și forțarea vocii pot provoca leziuni.

Deci, ce poți face pentru a-ți recupera vocea rapid și pentru a te întoarce în studio?

Cu siguranță ai nevoie de ODIHNĂ.

Când gâtul începe să te irite și a vorbi devine un efort, ar trebui să încetezi să vorbești imediat. Chiar și a vorbi în șoaptă poate agrava lucrurile, deoarece acest lucru încordează corzile vocale. Deci, pe cât posibil fă o pauză vocală sau nu folosi șoapta timbrată.

Lasă-ți vocea să se vindece prin TĂCERE.

Un alt factor important care întârzie recuperarea vocală este deshidratarea, deci BEA APĂ și rămâi hidratat.

Evită băuturile alcoolice și cafeaua și bea multă apă. Sucul de afine poate ajuta mult deoarece conține o mulțime de vitamine benefice. Oțetul de mere funcționează excelent împotriva durerilor în gât. Conține proprietăți antibacteriene naturale care luptă împotriva infecției și, la fel ca sucul de afine, este un expectorant natural.

Acest lucru te ajută să respiri și să înghiți cu ușurință. De asemenea, ceaiul cald cu miere calmează, fără să usuce gâtul.

În cazuri extreme, este necesar să iei MEDICAMENTE ADECVATE.

Evită picăturile de tuse cu mentol sau pastilele pentru gât – efectul de răcire pe care îl simți în gât duce la mai multă uscăciune și iritare. Încearcă picături de tuse sau bomboane pe bază de fructe sau glicerină. Când simțiți mâncărimi la nivelul gâtului, utilizează un produs expectorant care nu conține ingrediente precum dextrometorfan. În orice caz, dacă nu este ceva grav, cum ar fi o infecție care necesită antibiotic, rezumă-te la vitamine.

Consultă un medic înainte de a lua orice antibiotic sau medicament fără prescripție.

 

Vocea este cartea ta de vizită, deci ar trebui să iei întotdeauna măsuri de preventive de protecție. Dacă problemele persistă perioade lungi de timp cel mai bine este să consulți un specialist.

Dacă ți-ai recăpătat vocea sau alergiile nu te-au afectat sezonul acesta, hai la un curs des voice-over.

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi. 

Următoarele cursuri se desfășoară în weekendurile 22-23 mai 2021.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *