Voice-over: cheia succesului – cunoaște-te și ai încredere în tine

Voice-over: cheia succesului – cunoaște-te și ai încredere în tine

Grecii spuneau: „Cunoaște-te pe tine însuți”. Uneori ei s-au referit la un lucru pe care noi, oamenii moderni, s-ar putea să nu-l realizăm – și anume să-ți cunoști locul în această schemă a întâmplării lucrurilor. Dar cei mai mulți oameni, astăzi, probabil înțeleg aceste lucruri într-un sens mai pozitiv… pentru a-ți cunoaște propria natură și de ce acționezi și gândești așa cum o faci. Aceasta pare o idee rațonală, în special pentru un voice-over. Platon spunea că, atunci când îți cunoști propria persoană, ești mai capabil să cunoști natura celorlalți oameni.

 

În ceea ce privește meseria de voice-over, la un moment dat, este, de asemenea, important să „ai încredere în tine însuți”. Pentru a ilustra acest punct de vedere, iată o scurtă pildă inspirată dintr- un caz real:

Din când în când, un student a ajuns să fie DJ pentru câteva ore în fiecare săptămână pe postul de radio din campusul facultății. De-a lungul fiecărei săptămâni, a depus mult efort în emisiune, planificându-și glumele, subiectele, intro-uri și tot felul de materiale pentru a se înghesui în acel interval de timp scurt. Nu avea experiență cu microfonul, totul suna mult prea „regizat” și discuțiile erau prea balane și superficiale și nu atrăgeau atenția nimănui.

Nici măcar nu era amuzant.  Apoi, într-o zi, eroul nostru s-a întâmplat să intre în studio să finalizeze niște înregistrări, iar directorul i-a spus:

„- DJ-ul nostru de la ora 4 este bolnav. Ești singurul DJ de aici. Intri în 5 minute!

– Dar n-am nimic pregătit, s-a bâlbâit eroul nostru, gata să refuze cu încredere.

– Ai de ales: ori intri ori ești concediat!”.

Așa că a acceptat cu frică, a intrat în studio și a început emisiunea. A fost cel mai bun „show” pe care l-a făcut vreodată.

Motivul a fost simplu: în sfârșit, a sunat ca el, a fost el însuși, nimic regizat, nimic superficial. Glumele au fost originale, chiar amuzante, subiectele erau structurate bine și se vorbea cu pasiune despre acestea și atmosfera creată care era transmisă a fost exact cea care a trebuit.

Acestă experiență i-a schimbat viziunea asupra vieții și asupra lucrurilor pe care încerca din greu să le realizeze.

Acum, contrar a ceea ce te-ai putea aștepta într-o pildă, el nu a continuat să devină un mare voice-over, faimos și recunoscut de toată lumea. Dar, a obținut un loc de muncă, unde a lucrat cu un voice-over, care a devenit mentorul său în cele din urmă. Experiența dobândită și practica zilnică au dus la devenirea lui: voice-over, apoi o carieră în publicitate.

 

MORALA: A te cunoaște este CEVA. Un lucru important. Eroul nostru știa că are acel lucru în interiorul lui. Dar a avea acest lucru în tine nu înseamnă neapărat că ești capabil să-l scoți la iveală. Ai încredere în tine orice ar fi. Oamenii conțin toate resursele necesare chiar și pentru a muta munții din loc. Dar dacă nu crezi în acest lucru, dacă nu îi acorzi anumite valențe, talentul se va stinge ușor ușor și nu vei ajunge niciodată să faci ceea ce ai visat că vei face peste ani.

Și la fel de important pentru performanțele de succes este: antrenament, practică și experiență… și cât mai multă practică.

Pune totul la dispoziție – cunoștințe, încredere, pregătire și practică – și ai putea să găsești o mulțime de lucruri în tine, pe care nu le-ai știut niciodată.

 

Dacă vrei să-ți începi cariera de voice-over sau să aprofundezi o mulțime de cunoștințe despre acest domeniu, înscrie-te la un curs de voice-over.

Pentru înscriere apasă AICI.

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următorul curs se desfășoară în weekendul 08-09 februarie 2020, la Hotel Sarroglia, str. Vasile Lascăr nr. 59, București, durează 12 ore și costă 150 de euro.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *