Voice-over: cea mai mare greșeală pe care o fac începătorii

Voice-over: cea mai mare greșeală pe care o fac începătorii

Foarte mulți începători în domeniul de voice-over fac greșeala de a nu gândi în perspectivă, de a nu vedea felul de a fi un voice-over ca un business.

Asemenea unei francize, există cheltuieli, trebuie să investești atât material, cât și personal: studio, training, marketing. Trebuie să te informezi și să te antrenezi constant, deoarece piața în care vei activa este în continuă modificare. Plus că ai nevoie de un set de abilități pe care să te poți baza oricând, în orice situație și care să te scoată din anonimat.

Ai nevoie de un antrenor, coach, profesor care să te ghideze – nu doar să te învețe, ci să te călăuzească –  în ceea ce urmează să faci. Și trebuie să fii pregătit să investești în tine, în pregătirea, în abilitățile tale și în echipamentul tău. Dacă nu îți poți permite investiția, trebuie să gândești totul din altă perspectivă.

Nu te costă mult să intri în domeniul VO. Dar… asta necesită investiție în bani, timp și perseverență.

 

Deci, primele întrebări pe care trebuie să ți le pui sunt:

  • Cât de tare vreau asta?
  • Sunt obiectivele/visele mele realiste?
  • Pot să-mi permit să fac asta? Și cum îmi permit să fac asta?

 

Apoi, trebuie să-ți dai seama că VO este o abilitate (skill), nu un talent natural. Deși unii parcă au un talent înnăscut când vine vorba de VO, este vorba de ani de muncă și experiență în spate. Deci, dacă vrei ca vocea ta să fie descoperită, nu-ți ține respirația.

 

Dacă ești dispus să te antrenezi constant, realizând că educația avansată necesită timp și bani, mergi în direcția asta.

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

 

Următorul curs se desfășoară în weekend-ul 30-31 martie, durează 12 ore și costă 150 de euro.

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 675

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *