Voice-over: capacitatea de a urma indicații regizorale

Voice-over: capacitatea de a urma indicații regizorale

Pentru a fi un voice-over de succes, trebuie să fii remarcabil la multe capitole: analiza scenariului, marketing, abilități de negociere, procesul de înregistrare etc. Este o călătorie de-a lungul vieții, care este întotdeauna provocatoare și niciodată plictisitoare! În mod firesc, scopul final este să prinzi o audiție și, pe măsură ce abilitățile tale se îmbunătățesc, numărul castingurilor și al reclamelor va crește.

Cu toate acestea, o parte importantă a succesului căreia nu îi este acordată atât de multă atenție este  capacitatea de a urma indicații. Ai auzit probabil expresia „Timpul înseamnă bani!”, iar acest lucru nu este niciodată mai adevărat decât atunci când vine vorba de timpul petrecut în studio. Când te afli în sfârșit în fața faptului împlinit și ești în studiou, uitându-te la inginerul de sunet, regizorul, posibil clientul și, eventual, mai mulți oameni, poți fi sigur că orice minut costă. Abilitatea ta de a oferi ceea ce dorește regizorul, în timpul alocat înregistrării, este primordială.

Dacă înregistrezi în studioul de acasă, vei fi adesea îndrumat de la distanță și, deși este posibil să nu se plătească pentru timpul de studio, totuși ai de-a face cu timpul valoros al regizorului și al altor persoane aflate în apel.  Asta înseamnă că trebuie să înveți cum să rămâi calm, receptiv și creativ în condiții de stres. Pregătirea este cheia pentru a deține controlul asupra a ceea ce se poate simți, uneori, ca o situație scăpată de sub control.

După ce ai stabilit ziua de înregistrare, asigură-te că obții o copie a scenariului final cât mai curând posibil. Indiferent dacă ai cinci ore sau cinci minute de pregătire, concentrează-te pe text. Nu trebuie să-ți fie teamă să faci alegeri distincte, surprinzătoare în ceea ce privește livrarea ta. Regizorii sunt de obicei încântați să aibă în studio un voice-over care aduce ceva proaspăt și neașteptat în livrarea sa.

Un lucru care poate surprinde uneori voice-overii este faptul că li se poate cere să interpreteze scenariul într-un mod complet diferit decât au făcut-o în prima audiție, atunci când au fost aleși din mii de voci. Există multe motive pentru care poți fi atribuit unui rol, inclusiv simpatia și încrederea pe care o emani în audiție.

 

🗣Pregătește-te

Trebuie să te pregătești și să faci alegeri puternice pentru sesiunea de înregistrare este. De asemenea, trebuie să fii complet deschis să mergi într-o direcție complet diferită dacă regizorul te duce acolo. Alegerile tale inițiale puternice îți oferă încredere și îți arată abilitățile grozave de voice-over. Abilitatea ta de a fi flexibil și de a oferi ceea ce dorește regizorul te face să fii un voice-over pe placul tuturora.

 

🗣Ascultă

A fi dirijabil înseamnă a asculta cu atenție ceea ce îți spune regizorul și a putea face ajustări. Este extrem de important să te concentrezi asupra a ceea ce spune regizorul și nu a ceea ce se poate întâmpla în cameră sau a gândurilor care se întâmplă în capul tău. Fii vigilent!

 

🗣Respiră

Ai observat vreodată că atunci când suntem nervoși/stresați ne ținem adesea respirația? Nu este bine pentru un voice-over! Respiră profund, din diafragmă. Este recomandat să faci anumite exerciții de respirație înainte de a intra în studio și oricând te simți stresat. De asemenea, asigură-te că îți notezi pe scenariu locurile în care trebuie să respiri.

 

🗣Nu explica –  Nu argumenta

Când regizorul îți solicită să faci ceva diferit în următoarea sesiune, fă cu bucurie ajustarea și încearcă din nou. Nu te scuza și nu te certa. Nu explica de ce ai făcut ce ai făcut. Dacă este bine vei afla, dacă nu este bine vei fi îndrumat din nou. Nu este vorba de a greși, ci de a fi cum și-a imaginat regizorul că ar trebui să sune acea voce. Deci, nu o lua personal.

🗣Nu te critica

Nu furniza niciodată comentarii cu privire la performanța ta. Dacă ai strigat: „Oh, a fost îngrozitor, o pot face din nou?” s-ar putea să-l enervezi pe regizor, deoarece s-ar putea să fi crezut că este grozav și îl poate face să-și piardă încrederea în tine. Așteaptă întotdeauna să vezi ce spune regizorul după fiecare dublă.

 

🗣Distrează-te

Spune-ți înainte de fiecare sesiune că ești acolo pentru a te distra.

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi. 

Următoarele cursuri se desfășoară în weekendurile 23-24 ianuarie sau 20-21 februarie 2021.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *