Voice-over: antrenament constant pentru o tehnică bună

Voice-over: antrenament constant pentru o tehnică bună

Fie că ești la început de drum sau un profesionist cu experiență, este absolut esențial să lucrezi în mod constant pentru a-ți menține și a-ți îmbunătăți abilitățile. Fiecare voice-over are o metodă/tehnică proprie, dar pentru a ajunge la asta trebuie muncă, perseverență, dedicare. Vocea este ca un mușchi, iar acesta trebuie antrenat constant. Asta înseamnă dezvoltare și practicare a tehnicii tale de performanță, precum și atenție asupra pieței și a noilor tendințe.

 

Menținerea aptitudinilor/abilităților și a cunoștințelor sunt deosebit de importante dacă lucrezi dintr-un studio de acasă, unde, dacă nu ești atent, te poți izola, de aceea  trebuie să fii conectat în permananță cu industria și cu exteriorul. Și indiferent de piața/domeniul în care te afli, ai putea sta zile sau săptămâni fără nicio audiție/casting și apoi, dintr-o dată, să fii inundat de oportunități. Deci, cheia este să te păstrezi pregătit tehnic și echilibrat emoțional. Acest lucru te va ajuta să te ridici la așteptările celorlalți, să-ți păstrezi instrumentul „bine lustruit” și să te concentrezi pe termen lung.

 

Unul dintre motivele pentru care mulți și-au menținut succesul ca VO este că au abordat situația cu ambiție pentru a-și îmbunătăți constant abilitățile și pentru a-și extinde oportunitățile. Mulți care încearcă să intre în industria VO au talent, dar ei știu sau nu ce să facă cu acel talent care determină cel mai mult succesul sau eșecul lor. Există o mulțime de diletanți care încearcă să pătrundă în acest domeniu, dar ceea ce îi deosebește de profesioniști este  efortul puternic și consecvența. Talentul nu este obligatoriu. Sunt o mulțime de VO faimoși care au ajuns la succes datorită muncii asidue și a ambiției. Dacă există și talent, nu-l irosi, muncește de două ori mai mult pentru a ajunge la perfecțiune.

 

Deci, ce înseamnă exact asta? Odată ce ți-ai îmbunătățit tehnica, ai produs demo-uri, ți-ai asamblat studioul de acasă și ai făcut cercetare pe piață pentru a găsi cele mai bune locuri de muncă, trebuie să fii gata pentru oportunitățile care vor veni. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să-ți întocmești un program care să devină o rutină. Toată lumea este diferită, deci fiecare individ trebuie să-și dea seama ce fel de rutină funcționează cel mai bine cu ritmurile și responsabilitățile sale, dar încearcă să-l păstrezi constant.

Indiferent cât de multă sau de puțină experiență ai, este important să asculți și alți profesioniști. Urmărește reclame, promoții, desene animate și documentare la televizor; ascultă anunțuri la radio și utilizează internetul pentru filme, tutoriale, producții de e-learning etc. Astfel, vei afla ce se caută. De asemenea, poți să-ți creezi propriul dosar cu texte pentru a le folosi oricând este nevoie, înaine de o audiție sau strict pentru antrenament. Nu există niciun înlocuitor pentru practică, oricât de talentat ai fi.

Un ultim lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că trebuie să fii gata, pregătit în orice moment. Nu este o slujbă obișnuită și nu respectă întotdeauna orele de lucru regulate. Pot exista cazuri când mulți producători te vor contacta noaptea sau într-o duminică după-amiază. Deci, întotdeauna să fii pregătit de acțiune și să știi că niciun moment nu este un moment prost pentru lucru! Aceste strategii de pregătire te vor ajuta să rămâi pregătit și capabili ori de câte ori va fi nevoie.

 

Poate fi ușor să lași deoaparte timpul alocat practicii și antrenamentului vocal pentru a rezolva alte lucruri, dar trebuie să-ți păstrezi abilitățile, astfel încât să fii pregătit atunci când acele audiții și locuri de muncă vin împreună. Nu uita, vocea și dicția sunt cartea ta de vizită.

Pentru o dicție mai bună COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

 

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următorul curs se desfășoară în weekend-ul 20-21 iulie 2019.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *