Voice-over: 5 sfaturi despre cum să rămâi motivat

Voice-over: 5 sfaturi despre cum să rămâi motivat

Indiferent de ce carieră ai, vor exista zile în care te vei întreba „ar trebui oare să renunț?”. Toată lumea are momente în care stima de sine și încrederea sunt la cote minime și inima parcă nu mai bate ca la început. Motivația lipsește, creativitatea este în vacanță și ajungi într-o stare de „depresie creativă”. Cum te desprinzi de acest lucru? Uneori, ieși din acea melancolie în mod natural și te întorci la muncă. Asemenea sloganului marelui brand – „just do it” – uneori rețeta este să te ridici și să treci la muncă, altfel mintea va face mii de scenarii și vei trece prin toate stările posibile. Alteori, vei avea nevoie de un pic de ajutor pentru a-ți redescoperi motivația. 

Iată 5 sfaturi despre cum să-ți recapeți motivația:

🎙 Amintește-ți de unde ai plecat și cum ai început

Uneori, când motivația lipsește, este ca și cum nu mai vezi pădurea de copaci. Când numărul de castinguri și proiecte nu mai este unul atât de mare este ușor să te descurajezi. Aici ar trebui să faci un pas înapoi și să privești tot ce ai realizat până acum. Ascultă primele înregistrări, poate te vei înveseli, poate vei râde, dar asta înseamnă că ai crescut dramatic, te-ai dezvoltat. După ce-ți vei da seama de tot ceea ce ai realizat sau de modul în care ai evoluat, vei putea găsi o nouă motivație pentru a aborda următoarele proiecte!

 

🎙 Discută cu alți oameni din breaslă

Nu există o persoană mai bună cu care să vorbești atunci când vremurile devin grele decât altcineva din domeniul tău. Este posibil ca unii dintre cei mai apropiați prieteni ai tăi să fie, de asemenea, în același domeniu. Ceea ce vei afla în general este că lipsa motivației sau motivația pierdută este o experiență obișnuită. Toată lumea trece prin perioade în care lucrurile nu ies din prima. A vorbi cu ceilalți te poate ajuta să găsești o soluție sau, cel puțin, să te ajute să dormi mai bine noaptea știind că nu ești singur!

 

🎙 Experimentează ceva nou

Uneori, când îți pierzi motivația, este pentru că te plictisești de ceea ce faci. Cel mai bun mod de a ieși dintr-un impas creativ este să încerci ceva complet diferit. Experimentează diferite forme de conținut, încearcă o nouă tehnică de editare etc. Experimentând ceva nou, poți regăsi pasiunea pe care ai avut-o pentru a crea când ai început.

🎙 Nu te compara cu alții

Lipsa motivației este o lovitură puternică atunci când ne uităm la succesul/realizările altcuiva. Călătoria ta este diferită de cea a tuturor celorlalți, prin urmare, comparația nu va ajuta. În schimb, compară-te cu tine! Uită-te înapoi și învață din succesele și eșecurile tale.

 

🎙 Fii autentic și creează ceea ce îți place

Dacă ai creat conținut pe care nu-ți place să îl creezi, este posibil ca motivația ta să nu se mai întoarcă niciodată. Ar trebui întotdeauna să creezi conținut care să-ți hrănească dorințele și motivațiile! Găsește acea pasiune și construiește conținut în jurul ei. Fii autentic!

 

🎙CURS DE VOCIE-OVER🎙

14 locuri sunt disponibile pentru cursul de voice over, pe 11-12 septembrie 2021, la București. Cursul va fi susținut de Carmen Ivanov(Radio TANĂNANA) și Alex Tuhuț (Kiss FM, Rock FM, Magic FM) și Mihai Crăciun (Radio TANĂNANA). Înscrierea se face accesând acest link sau la telefon 0728855221.

Ce înveți la curs?

  1. Controlul vocii și inflexiuni;
  2. Personalizare obiect;
  3. Modificare intensitate, interpretare, viteză și volumul vocii în funcție de text;
  4. Inițiere și perfecționare linie „melodică”. Legile frazării pentru reclamele radio-TV;
  5. Determinarea frecvenței vocii și optimizarea calității acesteia;
  6. Elemente de dicție: pronunție, volumul vocii, ritm;
  7. Înregistrarea reclamelor la microfon.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *