Voice-over: 10 instrumente esențiale

Voice-over: 10 instrumente esențiale

A fi voice-over poate fi mai ușor decât ai crezut. Desigur, asta necesită timp și perseverență, mai ales în perioada de inițiere în acest domeniu. Odată cu modernizarea digitală, totul a devenit mult mai accesibil și te poți face văzut și auzit mult mai ușor. Și poți lucra de aproape oriunde. Pregătește-te să sari într-o lume incitantă cu aceste 10 instrumente esențiale pentru un voice-over.

 

① Un laptop, iPad sau o tabletă

Deoarece multe audiții (și chiar unele produse finite) sunt înregistrate, editate și depuse online, un laptop sau o tabletă bine echipată este un instrument foarte important în arsenalul tău de voice-over.

 

② Internet

O conexiune Web solidă te va ține la curent cu diferite audiții, informații, upgrade-uri, centre de casting, cursuri de voice-over, de dicție, aplicații și multe altele și îți va permite să înregistrezi și să trimiți materiale audio pentru diverse locuri de muncă.

 

③ Editare de software

Există tone de aplicații inteligente concepute pentru editarea audio, multe dintre acestea fiind foarte accesibile. Audacity este un program simplu (gratuit) care funcționează pentru Mac, PC și tablete și are toate instrumentele necesare de editare necesare pentru înregistrările tale. Dacă ești gata să investești într-un software complex, profesioniștii pariază pe Pro Tools S6 și Adobe Audition CC, toate cuprinzătoare și complexe. iPadurile și tabletele au, de asemenea, posibilitatea de editare, iar aplicațiile utile includ iaudition, TwistedWave și WavePad Audio Editor.

 

④ Un microfon bun

Încercarea de a alege un microfon poate părea descurajantă dacă ești începător în acest domeniu, dar nu lăsa numeroasele opțiuni să te sperie. Microfoanele albastre oferă o varietate și sunt plăcute din punct de vedere estetic, la prețuri diferite și accesibilie, incluzând conexiunea ultra-portabilă USB-Blue Snowball (care funcționează cu iPad-urile). Alte microfoane USB populare includ microfonul USB cu condensator cardioid și microfonul cardioid condensator MXL USB 006.

 

⑤ Un spațiu de înregistrare

Ai nevoie de un spațiu liniștit, departe de aparatele zgomotoase, ferestrele și vecinii gălăgioși. Acest lucru nu este negociabil când vine vorba de înregistrarea vocală. Camerele mici, fără ferestre funcționează cel mai bine, la fel ca și camerele cu mochetă amplă și tapițerii moi pentru a absorbi zgomotul ambiental. Dacă ai spațiu la dispoziție, ia în considerare echiparea unui dulap sau a unei camere de depozitare cu niște panouri suplimentare de absorbție a sunetului și vei auzi o diferență majoră în înregistrările tale vocale.

 

⑥ Cunoștințe în domeniu

Voice-overul poate fi o afacere mică, dar este prietenoasă și poate fi extrem de util să ai colegi/prieteni „înăuntru”. Voice-overii care lucrează deja și au destulă experiență îți pot oferi sfaturi despre toate aceste lucruri, de la înregistrări până la agenți și este important să ai un prieten sincer, cu o părere obiectivă pentru audițiile tale înainte de a fi trimise. Dacă nu cunoști pe nimeni în domeniu, încearcă să participi la evenimente de networking sau ateliere, cursuri. Vei găsi tovarăși în cel mai scurt timp.

 

⑦ Antrenament constant

Mai ales la început, trebuie să muncești încontinuu. Să știi să te evaluezi corect și să-ți îmbunătățești toate abilitățile pentru a fi eficient în orice situație vei fi pus. Vocea, respirația, dicția, imaginația, creativitatea sunt conectate între ele și nu se poate una fără cealaltă. Poți, de asemenea, să apelezi la un antrenor specializat. Acesta te va îndruma, se va axa ape punctele tale forte și le va îmbunătăți și pe cele mai slabe sau mai puțin fructificate.

Pe lângă o respirație corespunzătoare, dicția este la fel de vitală. Mai ales atunci când avem de vorbit și trebuie să comunicăm eficient. Și de mult ori mesajul trimis poate că nu este întocmai cu ceea ce am vrut noi să spunem. Claritatea și eficiența țin foarte mult de dicție. Iar asta necesită antrenament. Dicția te va ajuta atât pe partea de vorbire, cât și la încrederea în sine. Și un mesaj transmis cu o dicție perfectă va fi de impact.

 

COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

 

Te poți înscrie acum la un curs de dicție personalizat

 

 

⑧ Un demo

Pentru a păși pe această scenă a VO este esențial să ai un demo, mai ales dacă vrei o carieră de succes în domeniu. Poate fi costisitor, fără să mai vorbim de timp, muncă, perseverență, dar procesul este extrem de educațional și este vital pentru a intra în acest domeniu al VO. Plus că, un demo, este cartea ta de vizită.

 

⑨ Corzi vocale sănătoase

Vocea și corpul sunt instrumentele principale. Trebuie să ai grijă de ele tot timpul. Încălzește-te mereu, atât vocal, cât și fizic, menține-te hidratat, evită băuturile si fumatul și evită alimentele pe bază de lactate și cafeaua înainte de o sesiune de înregistrare.

 

⑩ Imaginație

Poate că este instrumentul cel mai interesant și uneori dificil, indiferent dacă este vorba de un desen animat, de un roman sau de o emisiune comercială radio – vocea necesită atât intenția, creativitatea și pasiunea ca orice altă formă de acțiune. Așa că odihnește-te, pregătește-ți instrumentele și fă cel mai bine ce ai de făcut.

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următorul curs se desfășoară în weekend-ul 18-19 mai 2019.

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *