Vocea, inamic sau prieten, în relațiile cu ceilalți

Vocea, inamic sau prieten, în relațiile cu ceilalți

Distingerea vocilor umane pare a fi de departe o sarcină destul de banală. Totuși, dacă oamenii pe care tu îi asculți vorbesc într-o limbă pe care nu o cunoști, totul devine mult mai dificil.

tip la telefon

Și asta se întâmplă pentru că oamenii se bazează pe diferențele individuale ale cuvintelor pronunțate pentru a putea identifica celelalte voci. Însă dacă tu nu înțelegi sensul cuvintelor pe care ei le spun, nu ai cum să sesizezi acele diferențe.

Capacitatea de a procesa relațiile dintre sunete și înțelesul lor poartă numele de fonologie și este considerată a fi mai scăzută la persoanele dislexice. Prin urmare, neurologii de la MIT au descoperit că persoanele care suferă de dislexie identifică mult mai greu vocile persoanelor care vorbeau limba nativă, asta spre deosebire de persoanele non-dislexice.

ÎNSCRIE-TE ȘI TU LA CURSUL DE VOICE-OVER DIN 14-15 MARTIE 2015

Oamenii cu dislexie reușesc mult mai greu să recunoască vocile umane față de cei care nu suferă de această boală. De fapt, dislexicii se descurcă la fel de slab precum cei non-dislexici, atunci când aceștia din urmă ascultă vorbitori de limbă străină.

„Se pare că recunoașterea unei persoane de către alta ține foarte mult de capacitatea oamenilor de a recunoaște vocile și de a le diferenția”, a declarat John Gabrieli, profesor la Universitatea MIT.

 

Prieten sau dușman

Oamenii vor să știe care le sunt prietenii și care le sunt dușmanii. De asemenea, vor să știe în cine pot avea încredere, pe cine se pot baza pentru diverse parteneriate, iar vocea umană trădează acest lucru. Dacă vrei să colaborezi cu cineva pentru a-ți obține masa de zi cu zi, trebuie să știi cine este acea persoană. Relele intenți se pot transmite prin voce.

recunoastere vocala

 

Vocile sunt compatibile sau incompatibile.

Dacă întâlnești pe cineva cu o voce care nu îți place, nu ai cum să fii niciodată prieten cu acea persoană. Totodată, persoanele cu voce plăcută pentru tine vor avea de câștigat pentru că pornești din start cu o simpatie pentru acestea.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *