Vice.com: 7 lecții despre viață pe care le-am învățat după ce-am făcut ore de dicție

Vice.com: 7 lecții despre viață pe care le-am învățat după ce-am făcut ore de dicție

Unul dintre editorii Vice.com, Ioana Epure, a trecut pe la cursurile de dicție și lectură la microfon, organizate de Dicție.ro. Asta mai ales că dimineață de dimineață o auzi la Radio Rock FM în matinalul realizat de Răzvan Exarhu cu o rubrică de vox-uri. Cât de importantă este dicția și vorbirea corectă pentru un om de radio, dar și în viața de zi cu zi în general, indiferent de profesie veți afla din articolul pe care Ioana l-a scris pentru Vice.com.

„Că vorbesc foarte repede și că uneori nu se înțelege mare lucru din ce spun, știam deja. Toată lumea râdea de mine pe subiectul ăsta de când eram copil și atunci era ceva drăguț. Îmi amintesc niște filmări din clasa întâi, din prima zi de școală, când doamna învățătoare povestea despre cât de frumoasă o să fie viața noastră de viitori elevi, iar eu comentam neîntrebată, de undeva din fundul sălii, tot felul de prostii debitate cu o viteză care le făcea complet de neînțeles.

Cumva, am tot făcut asta, într-o formă sau alta, pe tot parcursul vieții mele de adult, și a fost ok. Îmi câștigam existența din scris și fotografie – niciuna dintre care, în principiu, nu necesita vreun talent oratoric – așa că viața mea de om care vorbește în jumătăți de cuvinte era simplă.

Până când am început să lucrez în radio, și a durat mai puțin de o lună până când am fost expediată la un curs de dicție. Din care am învățat, the hard way, câteva chestii pe care cred că ar trebui să le știm cam toți – indiferent de profesie.

Mai ales că sunt lecții care se aplică, în general, și-n viață. Și, mai ales, că astăzi mulți dintre noi suntem atât de grăbiți, că nici cuvintele nu mai apucăm să le pronunțăm în întregimea lor”.

Citește mai mult pe VICE.COM

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *