V. Dăncilă vrea să COMBATĂ Holocaustul

V. Dăncilă vrea să COMBATĂ Holocaustul

Premierul Viorica Dăncilă a gafat din nou, astăzi, cu ocazia discursului susținut la Bruxelles, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Se pare că în discursul premierului se remarcă și un cuvânt inventat.

Prim-ministrul a declarat: „în luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.”

Negaționalism” este un cuvânt inventat care nu există DEX.

combaterea Holocaustului” este o exprimare incorectă deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citești și: „Viorica Dăncilă: România a devastat… devansat state puternice


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Comentariu

  • Gica Popescu Posted 27/01/2019 23:35

    „Dar negaționalism ce înseamnă? Că distinsa așa a pronunțat de la înălțimea funcției sale…“

    Dar „… viitorul centenar“ ce înseamnă? Că distinsul aşa a pronunţat de la înălţimea funcţiei sale.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *