V. Dăncilă face praf limba română: vrea să înlăture calamitățile vremii

V. Dăncilă face praf limba română: vrea să înlăture calamitățile vremii

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a făcut din nou o serie de gafe exprimându-se greșit de mai multe ori, aflată într-o vizită în orașul Târgu Ocna, judeţul Bacău. Cele mai grave greleși au fost: „dezastrele produse de calamități” și  „datorită intemperiilor vremii am avut calamități”. Și a făcut toate aceste gafe chiar de Ziua Mondială a Educației.

 

↘ Când a fost rugată să vorbească despre autostrada care va lega Moldova de Ardeal, aceasta a spus: „Vrem să mergem pe prevenire, şi mai puţin pe înlăturarea calamităţilor sau înlăturarea dezastrelor produse de calamităţi şi, de aceea, trebuie să luăm în calcul toţi aceşti factori şi să încercăm încet, încet şi prin metode legislative, şi prin investiţii să punem la punct tot acest sistem”.

Conform DEX: CALAMITÁTE, calamități, s. f. Nenorocire mare, dezastru provocat de obicei de un fenomen natural, care lovește o colectivitate.

 

 

↘ Aceasta a mai spus: „N-am spus că țara-i predispusă la calamități. Am spus că datorită intemperiilor vremii am avut calamități”.

Trebuia folosită locuțiunea prepozițională DIN CAUZA, nu prepoziția DATORITĂ.

 

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *