Unde să te uiți atunci când vorbești în public

Unde să te uiți atunci când vorbești în public

Este normal să nu știi unde să te uiți în timpul unui discurs. La urma urmei, o mulțime de oameni stau cu ochii pe tine și acest lucru poate fi intimidant. Cel mai bun lucru de făcut este să folosești „metoda celor trei secunde” în care te uiți la cineva timp de trei secunde, apoi treci cu privirea la altcineva.

Realizarea contactului vizual este important pentru a stabili o conexiune, dar te poate ajuta și să-ți evaluezi progresul. Acest lucru te va ajuta să interacționezi cu publicul și să nu te pierzi în gânduri. Îți poți da seama dacă cineva este interesat, confuz sau plictisit după expresiile sale, astfel încât să știi cum este primit mesajul tău.

Importanța contactului vizual în public speaking

Oamenii tind să construiască mai ușor un raport cu cei care fac contact vizual, deoarece îi face să se simtă incluși și auziți. Cu alte cuvinte, realizarea unui contact vizual în timpul unei prezentări te ajută să-ți transmiți mesajul la nivel personal.

Contactul vizual este cheia pentru o prezentare de succes. Iată care sunt beneficiile menținerii contactului vizual și cum îl poți îmbunătăți:

1. Te face să pari încrezător

Când faci contact vizual, arată că ești încrezător în ceea ce spui. Contactul vizual susținut este cheia pentru a părea autoritar și sigur pe tine. Este mai puțin probabil ca oamenii să aibă încredere în mesajul tău sau să fie de acord cu tine dacă nu îi vei privi în ochi.

 

2. Te conectează cu publicul

Privind direct în ochii publicului, le arăți oamenilor cât de mult înseamnă părerea lor pentru tine. Păstrarea contactului vizual arată că dorești să creezi o conversație, mai degrabă decât să ții pur și simplu un monolog. Această conexiune este benefică atât pentru vorbitor, cât și pentru ascultător.

 

3. Te ajută să te concentrezi mult mai bine

A fi într-o cameră cu mulți oameni, lumini prea strălucitoare și numeroase sunete poate fi foarte copleșitor. Realizarea contactului vizual cu diferiți membri ai publicului te va ajuta să te simți mai încrezător și să ai mintea mai limpede. Păstrează-ți privirea fixă, astfel încât să te poți concentra pe ceea ce spui și să încerci să nu te lași distras de celelalte lucruri care se pot întâmpla în jurul tău.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile contactului vizual în timpul unei prezentări. Așadar, data viitoare când ți se cere să susții un discurs, nu uita să te concentrezi pe a crea acea conexiune cu publicul tău!

Mai mult, menține contactul vizual în timp ce furnizezi informațiile esențiale. Deși nu trebuie să faci contact vizual tot timpul, este important să faci acest lucru în timpul punctelor cheie ale prezentării. Nu numai că vorbele tale vor avea mai multă greutate dacă adaugi și emoție, dar vor avea și mult mai mult impact.

 

Curs de Dicție și Public Speaking

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

 

foto: Pexels

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *