Un român a inventat un nou cuvânt, folosit acum în toată lumea

Un român a inventat un nou cuvânt, folosit acum în toată lumea

Horace Dediu este un analist româno-american care este cunoscut pentru analizele lui referitoare la strategia de business a companiei Apple şi pentru predicţiile referitoare la evoluţia companiei.

Acesta a inventat un cuvânt nou, și anume termenul de „micromobilitate” care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, scrie Business Magazin.

Cuvântul nu este încă prezent în dicționarele românești, dar cu siguranță va fi introdus deoarece este un termen care este foarte folosit, mai ales în afara țării.

micromobilitate se referă la categoria de transport cu vehicule mici, uşoare, folosite de obicei cu viteze mai mici de 25 km/oră şi conduse de utilizatori – printre acestea se numără bicicletele – electrice sau nu, scuterele electrice, trotinetele etc.

Termenul a fost folosit pentru prima dată chiar de către inventator într-un discurs din 2017, la un festival tehnologic din Copenhaga – ideea acestuia poate fi asemănată cu microcomputing-ul, în care miniaturizarea modalităţilor de transport pentru călătorii pe distanţe scurte este similară cu miniaturizarea microcomputerelor în scopul folosirii personale.

 Acum sunt un analist care lucrează singur încercând să explice multe lucruri, cele mai multe dintre acestea fără succes, se autodescrie Horace Dediu pe rețelele de socializare.

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *