Trucuri de Voice-Acting de la Sir Ian Mckellen (vrăjitorul din Stăpânul Inelelor)

Trucuri de Voice-Acting de la Sir Ian Mckellen (vrăjitorul din Stăpânul Inelelor)

Cu toții am văzut „Stăpânul inelelor” (Lord of the rings) și de fiecare dată am rămas impresionați de această capodoperă cinematografică, care excelează atât la capitolul imagine, cât și la interpretare, coloană sonoră, efecte speciale, editare, producție, regie, actori și voce. Și ca orice cinefili pasionați, nu putem să nu ne îndrăgostim de unele personaje.

Sir Ian McKellen nu e un vrăjitor adevărat?!?

Unul dintre cele mai îndrăgite și impresionante personaje este Gandalf interpretat de Sir Ian McKellen, vrăjitorul-alb din trilogia „Stăpânul inelelor”, scrisă de J. R. R. Tolkien, regizată de Peter Jackson. De asemenea, el interpretează și Hobbitul în aceeași trilogie, Sir Leigh Teabing în „Codul lui Da Vinci”, Magneto în „X-men”, plus multe alte producții cinematografice foarte urmărite.

Dacă nu ai văzut „Stăpânul inelelor” nu este nicio problemă. Mai este timp. Dar echipa dicție.ro îți recomandă chiar acum să începi să vizionezi trilogia deoarece, pe lângă povestea fascinantă și personajele atât de bine conturate, vei regăsi voci puternice și profesioniste, scenarii complexe și tehnici cu adevărat inspiraționale pentru voice-overi.

În următorul video, vom primi sfaturi direct de la sursă. Mai exact, de la Sir Ian McKellen care ne spune câte ceva despre cum să fii cu adevărat personajul pe care îl interpretezi:

https://www.facebook.com/BBCOne/videos/10155597774366778/UzpfSTEwMDAwNTQ4MjUwOTc4MDo4OTYxOTU3MjA1NzMxNzA/

 

 

„Sir Ian: Cum de joc atât de bine? Ce fac este să mă prefac că sunt persoana pe care o interpretez într-un film sau o piesă.

E chiar simplu. Să luăm cel mai la îndemână exemplu – Lord of the rings (Stăpânul inelelor). Peter Jackson (regizorul) a venit din Noua Zeelandă și mi-a spus <<Sir Ian, vreau ca tu să fii vrăjitorul Gandalf.>> și eu i-am spus <<Ești conștient că nu sunt întocmai un vrăjitor?>>, <<Da, sunt conștient. Ceea ce vreau să faci este să-ți folosești abilitățile vocale pentru a-l interpreta pe vrăjitor de-a lungul filmului.>>; Așa că am spus <<OK>> și apoi mi-am zis <<Hmm…cum fac asta?>> și am făcut următorul lucru: mi-am imaginat cum este să fii vrăjitor, apoi m-am prefăcut și am jucat în maniera asta în ziua aceea.

Dacă ar fi să desenezi un grafic cu metoda mea, cu procesul, acesta ar fi cam așa: (ilustrație video)

Sir Ian, Sir Ian, Sir Ian… Acțiune! – You shall not pass! – Tăiați! Sir Ian, Sir Ian, Sir Ian…”

 

Gandalf este și va rămâne unul dintre cele mai iubite personaje, iar Sir Ian McKellen este un voice-over desăvârșit care a demostrat de fiecare dată că poate face minuni cu măiestria vocii și cu talentul său. El a primit un premiu Tony, doua nominalizări la premiul Academiei Americane de Film, și cinci nominalizări la Premiul Emmy.

 

 

 

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *