Top cinci discursuri TED pe care trebuie să le vezi (VIDEO)

Top cinci discursuri TED pe care trebuie să le vezi (VIDEO)

Atunci când citești o carte ai șansa să iei contact cu experiența de zeci de ani a unui autor, mai ales dacă este cercetător, lider sau sportiv cu un palmares bogat. În câteva sute de pagini treci prin concluziile pe care unii le-au creionat poate chiar într-o viață.

Multe lucrări importante de acest fel s-au transformat cu timpul și în discursuri „TED Talks” de succes. Aceste scurte filmulețe înmagazinează de multe ori idei importante care te vor inspira.

Indiferent că ești jurnalist, manager de corporație, vorbitor profesionist, părinte, student sau elev, trebuie să vezi următoarele cinci prelegeri TED din lista de mai jos.

Cum să îți schimbi comportamentul | Tali Sharot 

Tali Sharot este profesoară de neuroștiință cognitivă la University College London. Explică cum îți poți schimba obiceiurile pentru a trăi mai sănătos și pentru a-ți schimba viața în bine. Unul dintre ele este monitorizarea progresului.

„Paradoxul cimpanzeului” – managementul mintii | Steve Peters 

„Paradoxul cimpanzeului” nu este o metaforă, ci este un program de management al minții care te poate ajuta să devii o persoană mai fericită, mai încrezătoare și mai sănătoasă.

Steve Peters explică cum apar disputele în mintea umană, când își face aparația „cimpanzeul” și cum poate fi gestionat totul.

Începe cu „De ce?” | Simon Sinek

În prelegerea sa, Simon Sinek ne explică cât de important este să știm „De ce?” facem lucrurile pe care le facem. Autorul explică cum marile companii care au avut succes au știut să răspundă la întrebarea „De ce?”.

Scapă de lâncezeală | Adam Grant

Adam Grant este specializat în psihologie organizațională, iar în prezentarea de mai jos vorbește despre starea de lâncezeală, așa cum o numește.

Vine cu câteva ponturi interesante despre cum putem scăpa de perioadele de stagnare și despre cum putem să devenim mai productivi, găsind plăcerea de a lucra la proiecte noi.

Recent, Grant a publicat cartea „Regândește. Forța cunoașterii lucrurilor pe care nu le cunoști”

Școala omoară creativitatea? | Sir Ken Robinson

„Creativitatea este la fel de importantă în educație ca scrisul și cititul. Dacă nu ești gata să greșești nu vei crea niciodată ceva original”, afirmă Sir Ken Robinson.

A fost profesor și cercetător în domeniul educației, iar de-a lungul timpul a scris numeroase cărți importante.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *