TOP. Ce obiecte trebuie să aibă un voice-over?

TOP. Ce obiecte trebuie să aibă un voice-over?
Actorii vocali se regăsesc în majoritatea proiectelor media. Indiferent că vorbim despre televiziune, știri, reclame sau radio, voice-overul este un „ingredient” esențial.

Este un peronaj nevăzut, care aduce dinamică într-o poveste.

Crearea unei voci din „off” necesită pe lângă mult antrenament și pasiune, dedicare și abilități actoricești. Mai există însă și un alt aspect: partea tehnică.

Pentru că meseria de „voce” îți oferă o mare flexibilitate, mulți artiști aleg să lucreze de-acasă.

Dacă ești la început de drum, ți-am pregătit o listă cu câteva obiecte importante de care ai nevoie ca voice-over.

# Microfon

Este necesar pentru a capta sunetul, iar calitatea acestuia va avea impact asupra calității produsului final. Nu ai nevoie de ceva sofisticat, mai ales la început, dar nu te poți baza pe microfonul unui telefon de pildă. Nu-l alege pe cel mai scump, dar nici pe cel mai ieftin. Ceva din clasa medie ar trebui să fie satisfăcător în primă fază.

În funcție de bugetul pe care ți-l stabilești, vei găsi cu siguranță ceva potrivit pentru tine. Poți alege inclusiv un microfon cu USB pe care să îl conectezi direct la un laptop. Pe lângă microfon, ai nevoie și de un suport pentru acesta.

# Căști

Nu ar trebui să lipsească din „trusa” ta pentru că este foarte important să te auzi în timpul unei înregistrări. În acest fel îți vei da seama unde mai ai de lucrat.

# Filtru pop-up

Este necesar pentru că uneori microfoanele captează prea mult din sunetele ambientale. Va crește calitatea înregistrărilor și va face ca orice zgomot nedorit să fie filtrat și nepreluat de microfon.

De exemplu, un astfel de filtru elimină sunetele explozive cauzate de impactul aerului cu microfonul și minimalizează sunete ca „ps” și „bs”.

# Program de editare

Este la fel de important ca microfonul și nu ar trebui să îți lipsească. Aplicațiile de editare audio au devenit din ce în ce mai accesibile, unele fiind chiar gratuite.

De pildă, Audacity este un program gratuit, care are toate instrumentele de care ai nevoie.

Un alt program folosit, dar contra cost, este Adobe Audition. L-ai putea avea în vedere după ce capeți ceva mai multă experiență în domeniu.

# Un spațiu pentru înregistrări

Camerele mici și cât mai goale funcționează perfect, iar dacă le echipezi și cu un burete acustic, calitatea va crește. Ai putea transforma o debara într-un mic studio de înregistrare chiar la tine acasă. Dacă acest lucru nu este posibil, evită încăperile mari și aparatele electronice care pot fi foarte zgomotoase.

# Un manual de dicție

În meseria de voice-over este necesară foarte multă muncă și antrenament constant. Dicția trebuie să fie perfectă, iar pentru a ajunge la acest nivel trebuie să o lucrezi constant.

Dicția te va ajuta atât pe partea de vorbire, cât și la încrederea în sine.

Un manual de dicție nu ar trebui să îți lipsească. În cartea „Șase sași în șase saci”, de Carmen Ivanov, găsești o mulțime de exerciții care te vor ajuta.

Poți, de asemenea, să apelezi la un curs specializat, de dicție sau de voice-over.

Vrei să îţi auzi vocea pe reclame? Nou curs de voice-over

Te atrage meseria de voice-over? Vrei să îţi auzi vocea pe reclame? Vrei să lansezi un podcast şi vrei să mai lucrezi la felul în care îţi sună vocea?

Carmen Ivanov (TANĂNANA), Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Kiss FM) te introduc în lumea „vocilor”. Un nou curs de VOICE-OVER, marca Dicție.ro, se desfășoară între 04-05 iunie 2022.

Cursul este structurat astfel: 12 ore de învățare dintre care 20% teorie, 80% practică în fața microfonului.

ÎNSCRIERE:

CURS DE VOICE-OVER

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *