Top 5 femei care au reușit în cariera de voice-over

Top 5 femei care au reușit în cariera de voice-over

Un voice-over se concentrează să aibă o voce amuzantă, să dubleze sau să creeze vocea unui personaj din desenele animate și își încrucișează degetele sperând că funcționează și totul iese perfect. Nu! Un voice-over este mai mult decât atât. Și, fără practică, conștientizare și determinare nu ajungi prea departe. Chiar dacă unii voice-overi sunt acum faimoși, ei au început de jos, au muncit, nu s-au lăsat atunci când li s-a trântit ușa în nas și au continuat să exerseze, până când vocea lor a fost perfectă.

 

Următoarele cinci femei și-au îmbrățișat abilitățile lor vocale și pasiunea  și le-au pus într-o muncă minunată. Și au ajuns să fie vocea a numeroase personaje din desene animate, jocuri video și emisiuni radio.

 

🔊 Tara Strong

Venind din Toronto, Tara Strong s-a născut din părinți evrei care au scăpat dintr-o comunitate rusă anti-evreiască și au emigrat în Canada, cu speranța de a începe o viață nouă. Familia a deschis un magazin de bomboane numit The Wiz, unde Tara și sora ei au petrecut mult timp. Energia puternică a magazinului a inspirat-o pe Tara să se transforme în personajele îndrăgite precum „Rugrats” și „The Powerpuff Girls”. Vocea ei unică a făcut-o să fie cunoscută prin intermediul serialului „Rugrats”, în care rolul ei cel mai remarcabil a fost nou-născutul, Dil Pickles, care nu a făcut decât să mormăie și să scoată câteva cuvinte simple. Abilitatea ei de a aduce la viață un personaj care nici măcar nu vorbește, subliniază talentul ei pentru această meserie. Rolurile ei: Twilight Sparkle din „My Little Pony”, Bubbles din „The Powerpuff Girls” și Timmy Turner din „Fairly OddParents” i-au adus o carieră uimitoare, cu peste 933 de roluri.

 

 

 

🔊 Debi Derryberry

Spre deosebire de Tara Strong, Debi a plecat din Indio, California. După ce a absolvit UCLA în domeniul medical, a renunțat la prima iubire și s-a mutat în Nashville. Aici Debi a avut șansa să-și descopere latura creatoare. Dezvăluindu-și talentul de voice-over, s-a mutat înapoi în California pentru a-și începe cariera cea nouă. Acolo, ea a exprimat sute de personaje, inclusiv roluri în Toy Story, Zootopia și Wreck-it Ralph, dar niciunul la fel de reușit ca rolul principal din Jimmy Neutron: Boy Genius, nominalizat la Oscar. Alte voci includ roluri principale în familia Addams, Guild Wars și Zatch Bell.

 

🔊 Jennifer Hale

Născută în Goose Bay, Newfoundland, s-a îndreptat spre Alabama, unde s-a deplasat înainte și înapoi de la Birmingham la Atlanta pentru a-și începe cariera de voice-over. După ce a debutat în desene animate, Jennifer a trecut la jocurile video, unde și-a concentrat cea mai mare parte a carierei. A început să facă vocea lui Ivy, dintr-un desene animat bazat pe un joc, apoi a continuat să lucreze pentru BioWare, un dezvoltator de jocuri video. Lucrul cu această echipă i-au adus roluri de voce în Baldur’s Gate și Star Wars, precum și comandantul Shepard în cele patru tranșe ale seriei Mass Effect, care a deținut o nominalizare la Spike Video Game Award pentru „ Cea mai bună performanță  vocală a unei femei „. Celelalte titluri celebre ale lui Jennifer includ Gears of War, Diablo, World of Warcraft și God of War. Iar Guinness Book of World Records a recunoscut-o în 2013 pentru a fi cel mai prolific voice-over de jocuri video de sex feminin.

 

 

🔊 Nancy Cartwright

Nancy Cartwright este cunoscută cel mai bine pentru munca sa vocală din „The Simpsons”, în special Bart Simpson, dar și Ralph Wiggum, Nelson Muntz și Todd Flanders. Fiind unul dintre cei mai mari voice-overi din Statele Unite, Cartwright realizează aproximativ 400.000 de dolari pe episod. Inițial a dat probă pentru rolul Lisa Simpson. Ea a primit un premiu Primetime Emmy pentru performanță vocală și un premiu Annie pentru cea mai bună actorie vocală pentru rolul lui Bart. Cartwright a câștigat un alt premiu Primetime Emmy pentru un spectacol de excepție pentru interpretarea lui Rufus, Ron Stoppable din „Kim Possible”. Nancy Cartwright este, fără îndoială, una dintre cele mai bune.

 

 

🔊 June Foray

Un singur voice-over de sex feminin își are numele pe Walk of Fame la Hollywood și aceasta este June Foray, singura, cea mai celebrată interpretă feminină din istoria domeniului. June a început la radio la sfârșitul anilor 1930, găzduind două dintre propriile emisiuni înainte de vârsta de douăzeci și cinci de ani (Lux Radio Theatre și The Jimmy Durante Show). Foray a lucrat pentru Walt Disney, exprimând numeroase personaje, inclusiv Lucifer the Cat din „Cenușăreasa” și mult mai târziu, Bunica Fa din „Mulan”. Apoi, la Warner Brothers, a exprimat personaje de desene animate precum Granny, proprietarul Sylvester și Tweety. La fel ca toți actorii reprezentând Looney Tunes, cu excepția lui Mel Blanc, nu a fost creditată pentru munca sa. Ea a interpretat, de asemenea, vocea lui Cindy Lou Who din „How The Grinch stole the Christmas”, Rocky the Flying Squirrel și chiar Jokey Smurf din  „The Smurfs”. A murit în anul 2017, dar chiar și la bătrânețe a continuat să facă ceea ce iubește.

 

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *