Top 5 cele mai lungi discursuri din toate timpurile 

Top 5 cele mai lungi discursuri din toate timpurile 
Când prim-ministrul Narendra Modi (New Delhi) a vorbit timp de 90 de minute de Ziua Independenței, a fost considerat un discurs foarte lung al unui lider conform standardelor de astăzi. Cu toate acestea, în istoria discursurilor lungi, discursul lui Modi nu a fost chiar atât de lung.
Se spune că frica de a vorbi în public este printre cele mai mari frici ale omului. Dar cum ar fi să nu te mai oprești din vorbit? Ei bine, există și oameni care au scăpat de această frică. Iată top 5 cele mai lungi discursuri din toate timpurile:

 

Stewart Stevenson: 23 ore și 51 minute

Stevenson deține, fără îndoială, recordul pentru cel mai lung discurs din Parlamentul Scoțian. În mod oficial, discursul său privind „Săptămâna internațională de prevenire a suicidului” a început la 17:21 pe 7 septembrie 2004 și s-a încheiat la 17:12 pe 8 septembrie, aproape 24 de ore mai târziu.

 

V.K. Krishna Menon: aproximativ 8 ore

În 1957, Menon a stabilit recordul pentru cel mai lung discurs – aproximativ 8 ore –  în fața Consiliului de Securitate al ONU în timp ce apăra drepturile Indiei asupra teritoriului disputat al Kashmirului, câștigând în acest proces popularitate și  fiind supranumit „Erou al Kashmirului”.

 

Fidel Castro: 4 ore jumătate/ aproximativ 7 ore

Alt discurs lung la un forum internațional este din nou la ONU și a fost rostit de liderul cubanez Fidel Castro în 1960. A durat patru ore și 29 de minute. Castro și-a îmbunătățit propriul record în 1986, când a vorbit timp de șapte ore în Cuba.

 

Hugo Chavez: 8 ore +

În timpul emisiunii sale TV, „Aló Presidente!”, telespectatorii au fost supuși „discursului” politic al președintelui venezuelean, care a început la ora 11 și s-a încheiat peste opt ore și ceva.

 

Sir Ivan Lawrence: 4 ore +

Sir Ivan Lawrence a vorbit timp de peste patru ore în 1985, în timpul unei dezbateri privind fluorodizarea apei din 1985, ceea ce a făcut din acesta unul dintre cele mai lungi discursuri din secolul XX în Parlamentul britanic.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *