TOP 5 cei mai bine plătiți vorbitori în public

TOP 5 cei mai bine plătiți vorbitori în public

Vorbitul  în public este o artă. Iar cei mai norocoși dintre noi care stăpânesc această artă destul de bine reușesc să-și rotunjească veniturile de fiecare dată când trebuie să vorbească în public.

Spre exemplu, vedetele care se descurcă cu cuvintele si care au talent la vorbit pot să câștige o mulțime de bani din public speaking. Am alcătuit și un top 5 cu cei mai bine plătiți vorbitori în public din lume la ora actuală și cu remunerațiile lor.

 

Alan Greenspan: 250.000 $

Fostul președinte al Federal Reserve, economistul Alan Greenspan, este în continuare considerat un geniu al finanțelor. Chiar dacă Greenspan cere între 100 de mii și 150 de mii de dolari pentru un discurs, cea mai mare suma de bani încasată de el a fost de 250 de mii de dolari în 2006. Atunci Lehman Brothers i-a plătit această sumă pentru ca Greenspan să țină un discurs în fața a 15 clienți, considerați a fi cei mai importanți pentru bancă.

 

Rudy Giuliani: 270.000 $

Pe locul 4 se situează fostul primar al orașului New York și fostul candidat la președinție, Rudy Giuliani. El a primit suma de 270 de mii de dolari de la firma privată Sage Capital pentru un discurs public.

Tony Blair: 573.400 $

Fostul prim ministru al Regatului Unit, Tony Blair, este plătit regește. În 2009, în Filipine, Blair a primit suma de 573.400 de dolari din partea firmei PLDT pentru o oră de discurs. De când nu mai este în funcție, Tony Blair a reușit cumva să strângă câteva milioane de dolari din public speaking, în fiecare an.

Bill Clinton: 750,000 $

Indiferent de subiectul în cauză, Bill Clinton o rezolvă. Fie că vorbim despre economie, justiție, societate sau orice altceva, toată lumea vrea să audă ce are de spus fostul președinte al Statelor Unite ale Americii. Compania de telefonie Ericsson l-a plătit cel mai bine: nu mai puțin de 750 de mii de dolari a primit Clinton pentru un speech ținut în Hong Kong.

Donald Trump: 1.5 milioane $

De parcă Donald Trump nu avea cu ce să se laude, acum putem spune că mogulul imobiliarelor este cel mai bine plătit vorbitor în public din lume. El a primit 1,5 milioane de dolari pentru fiecare discurs susținut la Real Estate Wealth Expo. În total, după 17 speech-uri de câte o ora, el a plecat cu 25,5 milioane de dolari. Nu e rău pentru 17 ore de munca.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *