Top 15 cele mai bune discursuri TED

Top 15 cele mai bune discursuri TED

Încerci să ai jobul de vis pe care ți l-ai imaginat? Vrei să afli secretul unei vieți lungi și fericite? Vrei să-ți îndeplinești obiectivele pentru anul 2021? De la discursuri despre educație până la practicarea meditațiilor, videoclipurile TED talk reprezintă sursa perfectă de inspirație. Fie că ești un profesor care caută materiale motivaționale pentru clasă, un student care încearcă să-și facă planuri de viitor, un părinte care caută modalități de a se conecta cu copiii săi sau oricine altcineva, iată cele mai populare 15 discursuri TED din toate timpurile.

 

🎙 Adam Driver: de la infanteria marină la scenă

S-ar putea să-l știi pe Adam Driver din „Star Wars”, „BlacKkKlansman” sau „Marriage Story”, dar știai că a fost soldat în infanteria marină? În această populară discuție TED – minunată atât pentru copii, cât și pentru adulți – actorul explică călătoria sa incredibilă de-a lungul carierelor și de ce a înființat organizația non-profit „Arts in the Armed Forces”.

 

🎙 Kelly McGonigal: cum să te împrietenești cu stresul

Psihologul cercetător Kelly McGonigal a susținut în 2013 una dintre cele mai populare discuții TED despre utilizarea stresului în avantajul tău. Argumentele ei privind îmbrățișarea momentelor stresante pot fi deosebit de utile pentru zilele acestea dificile.

 

🎙 Tom Thum: „Orchestra din gura mea”

Cauți discuții TED pentru copii, adolescenți sau oameni interesați de muzică? Această interpretare instrumentală incredibilă a renumitului beat-boxer Tom Thum te va face cu siguranță să te uiți de mai multe ori.

 

🎙 James Veitch: ce se întâmplă când răspunzi unui spam

Te-ai întrebat vreodată cine sau ce se află la celălalt capăt al unui spam pe care îl primești în căsuța poștală electronică? Comediantul James Veitch a început să comunice înainte și înapoi cu un spam de luni de zile, rezultând una dintre cele mai populare și mai amuzante discuții TED din toate timpurile.

*Spam-ul (spamming-ul) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial de publicitate pentru produse și servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului și de proprietarii de site-uri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat și prin privarea de dreptul la opțiune, dar și prin trimiterea continuă a mesajelor.

 

🎙 Simone Giertz: de ce avem nevoie de lucruri inutile

Pentru profesorii care doresc să inspire copiii în clasă și nu numai, populara și inventatoarea Simone Giertz vine cu un argument pentru motivul pentru care nu ar trebui să încetăm niciodată să punem întrebări și să creăm – indiferent de rezultatul final.

 

🎙 Sir Ken Robinson: școlile ucid creativitatea?

Această populară discuție TED despre educație explorează dacă școlile sunt echipate corespunzător pentru copii. În calitate de expert în creativitate și autorul cărții „Descoperă-ți elementul”, Sir Ken Robinson îndeamnă la o regândire radicală a modului în care școlile influențează următoarea generație de lideri.

 

🎙 Julian Treasure: cum ar trebui să vorbești astfel încât oamenii să te asculte

Pentru profesorii care doresc să atragă atenția clasei, pentru părinții care încearcă să-i facă pe copii să asculte sau pentru cei care au de ținut discursuri și care au de făcut prezentări, iată câteva sfaturi Julian Treasure, care explică cum să vorbești cu putere și empatie.

 

🎙 Chimamanda Ngozi Adichie: pericolul unei singure povești

Dacă cineva cunoaște puterea unei povești, aceasta este câștigătoarea „Genius Grant”, un premiu anual conferit de Fundația MacArthur, Chimamanda Adichie, autoarea romanelor bestseller „We Should All Be Feminists”, „Americanah”, „Half of a Yellow Sun”.

 

🎙 Maz Jobrani: un arab, un indian și un iranian intră într-un bar din Qatar…

Urmărește-l pe comediantul iraniano-american Maz Jobrani susținând una dintre cele mai amuzante discuții TED de pe YouTube în timp ce vorbește cu publicul din Doha, Qatar. El discută despre o mulțime de subiecte, de la cum salutăm pe cineva și până la ce să nu spunem în timp ce urcăm într-un avion.

 

🎙 Brené Brown: confruntarea cu sentimentul RUȘINE

După succesul viral al primului Ted Talk despre vulnerabilitate (2012), autoarea cărții „Gift of imperfection” și cercetătorul Brené Brown s-a întors  pentru a vorbi despre puterea pe care ți-o poate da confruntarea cu sentimentul de rușine.

 

🎙 Robert Waldinger: ce înseamnă o viață fericită? – câteva lecții din cel mai lung studiu despre fericire

În calitate de director al unui studiu de 75 de ani (Harvard) despre dezvoltarea adulților, Robert Waldinger a susținut una dintre cele mai populare discuții TED despre ceea ce face o viață fericită.

 

🎙 Andy Puddicombe: 10 minute pentru o minte liniștită

Te simți puțin stresat, obosit sau copleșit de evenimentele din viața ta de zi cu zi? Expertul Andy Puddicombe susține că e nevoie de doar 10 minute pentru a-ți reîmprospăta mintea.

 

🎙 Apollo Robbins: arta de a greși

Urmărește-l pe Apollo Robbins în timp ce-ți testează atenția și percepția, demonstrându-și abilitatea sa într-una dintre cele mai amuzante și mai distractive discuții TED.

 

🎙 Stephen Petranek: copiii tăi ar putea trăi pe Marte – ghid de supraviețuire

Teleportează-te în spațiu timp de 17 minute, în timp ce jurnalistul Stephen Petranek susține că oamenii vor trăi pe Marte în 20 de ani.

 

🎙 Maysoon Zayid: „Am 99 de probleme… neputința este doar una dintre ele”

„Sunt ca și cum Shakira îl întâlnește pe Muhammad Ali”, glumește comediantul arab-american Maysoon Zayid. Dacă ești în căutarea inspirației pentru a-ți cuceri visele, acest Ted Talk este pentru tine.

 

CURS DE DICȚIE ȘI PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uită de spații mici, întuneric și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Pentru mai multe detalii și pentru a te înscrie click AICI.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *